Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας και την νίκη του Ανδρέα Μαζαράκη, ο Γιάννη Μάκκας σε δηλώσή του αναφέρει ότι θα παραμείνει «στρατιώτης του κόμματος». Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: "Σε κάθε εκλογικό αγώνα υπάρχουν, η νίκη και η ήττα.

Στις δημοκρατίες οφείλουμε να σεβόμαστε και τα δύο αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν ο στόχος μας είναι να υπηρετούμε την ενότητα της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτός ήταν πάντα, και θα συνεχίσει να είναι, ο προσωπικός μου στόχος.

Για τον λόγο αυτό θέλω να εκφράσω δημοσίως τα συγχαρητήρια και τις ευχές μου στο νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Ανδρέα Μαζαράκη. Επίσης, να ευχαριστήσω όλα τα εκλεγμένα τοπικά στελέχη που με στήριξαν, αλλά και το σύνολο των στελεχών και των μελών της παράταξης που συμμετείχαν στην μακρά εσωκομματική διαδικασία.

Με την βεβαιότητα ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν στη γενικότερη οργάνωση του κόμματος, θα σταθώ στο πλευρό της νέας ΝΟΔΕ, ως στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας όπως έκανα πάντα στη ζωή μου, για να υπηρετώ το «όλον»".