Με δύο μετάλλια επέστρεψαν οι πατρινοί αθλητές που συμμετείχαν στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2016 Ελευθέρας Πάλης Παμπαίδων Α (γεννηθέντες 2001-02) και Β (γεννηθέντες 2003-04). Οι αγώνες διεξήχθησαν στις Σέρρες 15 και 16 Απριλίου και την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές των συλλόγων Πολυνίκη και Ολύμπια Club Γιώργος Ραλλης και Ζαφείρης Ρέλλος αντίστοιχα.

Για την ηλικιακή κατηγορία παμπαίδων Α, ο Γιώργος Κάραλης κατέκτησε την 2η πανελλήνια θέση και αργυρό μετάλλιο στα 59 κιλά, ενώ ο Ηλίας Γιάγκος στα 85 κιλά και ο Κωνσταντίνος Πούλιος στα 66 κιλά αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις δεν κατάφεραν να μπουν στα μετάλλια.

Για την ηλικιακή κατηγορία των παμπαίδων Β, ο αθλητής Άγγελος Καγκελάρης κατέκτησε την 3η πανελλήνια θέση και χάλκινο μετάλλιο στα 66 κιλά. 

Οι ανωτέρω αθλητές είχαν εξασφαλίσει πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από την Α΄ Προκριματική Φάση (Νοτίου Ελλάδος) που διεξήχθη στις 28/2/2016 στο κλειστό στάδιο Σχηματαρίου Βοιωτίας. Την πρόκριση στα 53 κιλά των παμπαίδων Α είχε επίσης εξασφαλίσει και ο αθλητής Ορέστης Παπαθανασόπουλος, ο οποίος όμως τελικά δεν μπόρεσε να μεταβεί στις Σέρρες.

Οι επιτυχίες και η καλή αγωνιστική πορεία των ανωτέρω αθλητών επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στους παλαιστικούς συλλόγους της πόλης μας. Οι συνεχείς διακρίσεις που οι αθλητές και των δύο συλλόγων έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια αποτελούν απόδειξη τόσο του αθλητικού όσο και του παιδαγωγικού έργου που επιτελείται στα σωματεία μας. Για τις εν λόγω επιτυχίες θα ήταν παράληψη να μην αναφερθεί η επιπρόσθετη συνεισφορά, τόσο του προπονητή Γιώργου Ράλλη, όσο και άλλων βετεράνων του αθλήματος που με την εμπειρία τους, αλλά και τις επιπλέον προπονήσεις, συνέβαλλαν στην συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων αθλητών για την επιτυχή συμμετοχή τους σε τέτοιου επιπέδου αγώνες.     

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους στήριξαν την συμμετοχή των νέων αυτών αθλητών, ξεκινώντας πρωτίστως από τις οικογένειες τους για την συνέπεια με την οποία υποστηρίζουν το Έργο των συλλόγων και ύστερα στο Αχαϊκό Χωριάτικο, καθώς και σε διάφορους άλλους φίλους του αθλήματος που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. 

Στη φωτογραφία οι προπονητές Γιώργος Ράλλης και Ζαφείρης Ρέλλος με τους συμμετέχοντες αθλητές μετά τις απονομές.