Προϊόν πολυετών ερευνών λέει η Aston Martin πως είναι το ταχύπλοο που υπογράφει, προαναγγέλλοντας την παραγωγή σειράς σκαφών που θα είναι εξίσου πολυτελή και hi-tech με τα αυτοκίνητά της.

«Το AM37 προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ design και engineering, απόδοσης, άνεσης, πολυτέλειας και λειτουργικότητας», αναφέρει η εταιρεία ενώ το σχέδιο του σκάφους αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Milan Design Week, Salone del Mobile.

«Το νέο σκάφος αντιπροσωπεύει τον ιδανικό συνδυασμό πολυτελών και τεχνολογικά εξελιγμένων υλικών, με αποτέλεσμα ένα δυναμικό προϊόν», τονίζει ο Marek Reichman, εκπρόσωπος της Aston Martin. Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί αν το ελέγχει μέσω τάμπλετ ενώ μέσω εφαρμογών θα ενεργοποιεί τον κλιματισμό, το ψυγείο και την καφετιέρα ενώ θα βρίσκεται ακόμα στο σπίτι του ή θα κατευθύνεται προς τη μαρίνα.

Επίσης:

  • Από οθόνη αφής θα υπάρχει επίσης πρόσβαση στην πλοήγηση και τα συστήματα ψυχαγωγίας, τα οποία θα ελέγχονται επίσης και με φωνητικές εντολές.
  • Κλειδί δεν υπάρχει- ο ιδιοκτήτης θα ενεργοποιεί το σκάφος μέσω αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.
  • Το AM37 θα μπει σε φάση παραγωγής μέσα στο χρόνο.
  • Θα κυκλοφορήσουν δύο εκδοχές του: το στάνταρντ AM37 με μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων θα είναι σκάφος με ξύλινες πινελιές και δέρμα ραμμένο στο χέρι. Θα χωρά οκτώ άτομα. Το πιο sport AM37 S θα έχει μέγιστη ταχύτητα 60 κόμβων.
  • Τα αποκαλυπτήρια του σκάφους θα γίνουν στο Monaco Yacht Show τον Σεπτέμβριο.
  • Πιστά στην κληρονομιά της Aston Martin, τα σκάφη θα παράγονται στο Southampton, στη Μεγάλη Βρετανία.


AM37 Sliding Deck