Ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας « Κωστής Παλαμάς»

 διοργανώνει την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 20.30, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του ΤΕΙ Πατρών, εκδήλωση για να τιμήσει τα οικουμενικά σύμβολα του Ολυμπισμού, 

 τα 120 χρόνια  Ολυμπιακού Ύμνου, (1896-2016)  και τα

80 χρόνια του θεσμού της σύγχρονης Ολυμπιακής φλόγας,(1936-2016). 

Στόχος της διοργάνωσης είναι να μην περάσουν απαρατήρητες αυτές οι μεγάλες στιγμές και να τιμηθούν τα σύμβολα των ιδανικών, της Ειρήνης, Ελευθερίας, Ισότητας, Αδελφοσύνης και Ευμενούς Άμιλλας, που πρώτοι στην ιστορία του θεσμού αναβιώνουν οι συμπολίτες μας: Ο Τιτάνας του πνεύματος Κωστής Παλαμάς, η Πατρινή Πρωθιέρεια Κούλα Μπράτσικα καθώς και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος Αιγιώτης Κώστας Κονδύλης. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και το  δίγλωσσο βιβλίο- λεύκωμα του συγγραφέα Θεόδωρου Μαλλιά , με τίτλο. 

«Ολυμπισμός- Ολυμπιακός ύμνος- Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο- Κωστής Παλαμάς», 

που τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την εκτέλεση του Ορατορίου με τον ίδιο τίτλο,  του διεθνώς καταξιωμένου συμπολίτη μας, συνθέτη, Αλέξανδρου Χάχαλη, με τη συνοδεία πολλών καλλιτεχνών και Φωνητικού σχήματος. 

Τιμητικά το Επίτιμο Προξενείο της Ρώσικης Ομοσπονδίας θα συμμετέχει με εκτέλεση χορογραφιών, από τα παιδιά του σωματείου Σογιούζ, σε χορογραφία της Μιλένας Σινελνίκοβα. 

Τέλος η Έκθεση Εικαστικών Δημιουργών του Συλλόγου μας, θα δώσει τη δική της πινελιά στην εκδήλωση. 

Συντονιστής εκδήλωσης: Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Η εκδήλωση τελεί υπό  την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, την συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Συνεργαζόμενος φορέας: Π.Σ. Απόλωνος Ναός.