Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα είναι από την Πέμπτη 21 Απριλίου έως και την Δευτέρα 25 Απριλίου το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το διάστημα αυτό θα υπάρξει υποχρεωτική διακοπή ηλεκτροδότησης των δύο ορόφων του υπό ανέγερση επταόροφου κτιρίου προκειμένου η ανάδοχος εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι τακτικές λειτουργίες του Νοσοκομείου που θα διακοπούν για το παραπάνω διάστημα είναι η διενέργεια τακτικών επεμβάσεων και η αναβολή προγραμματισμένων αιμοληψιών για εργαστηριακό έλεγχο. Έχει γίνει πρόβλεψη για τηλεφωνική ενημέρωση των ασθενών.

Το Τμήμα της Ακτινοθεραπείας που στεγάζεται στο υπόγειο του επταόροφου κτιρίου θα λειτουργήσει έκτακτα από 22/04/2016 έως 24/04/2016. Η Αιμοδοσία θα λειτουργήσει στο χώρο της με ωράριο αιμοληψιών για τους Αιμοδότες 8.30 -13.30 πρωί και 17.30 - 19.30 απόγευμα. Κατά την διάρκεια των γενικών εφημεριών του Γ.Ν.Πατρών την Πέμπτη 21/04 και την Κυριακή 24/04/2016 θα διεκπεραιώνονται τα απολύτως επείγοντα περιστατικά.

Λόγω της μεταφοράς του εργαστηριακού ελέγχου εκτός του χώρου του Νοσοκομείου (Ν.Μ.Ν.Θώρακος, Καραμανδάνειο και πιθανά Π.Γ.Ν.Πατρών) θα υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων με συνέπεια τη γενικότερη καθυστέρηση στη τελική διεκπεραίωση των περιστατικών.

Η Διοίκηση, η 6η ΥΠΕ και οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της λειτουργίας του Γ.Ν.Πατρών σε αυτή την έκτακτη κατάσταση. Ζητάμε από τους πολίτες της περιοχής που θα προσέλθουν για επείγον πρόβλημα υγείας στο Γ.Ν.Πατρών κατά τις ημέρες εφημερίας Πέμπτη 21/4/2016 και Κυριακή 24/4/2016, να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτησή τους υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες».