1) Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ώρα 10:30 – 12:30 το πρωί, στον πεζόδρομο της  πλατείας Αγίας  Σοφίας, η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ», θα αποχαιρετήσει  το πρόγραμμα  «ΠΛΟΥΤΟΣ» (Παιδαγωγική Λειτουργία Ομάδων – ένα Υποδειγματικό Ταξίδι στην Ουσιαστική Συνύπαρξη).Ο «ΠΛΟΥΤΟΣ» από το 2014 έφερε μία προστιθέμενη αξία στην πολύχρονη πορεία του ΚΔΑ (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης) καθώς και μία νέα προοπτική στην πρόληψη, συνδέοντας  παιδιά, γονείς, σχολεία, εθελοντές, επαγγελματίες αλλά και ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινότητας. Ταυτόχρονα το πρόγραμμα «ΠΛΟΥΤΟΣ»  άνοιξε νέες προοπτικές στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών καθώς και του περιβάλλοντός τους στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες, ευκαιρίες και διεύρυνση των οριζόντων αλλά και πρακτικών για μία ποιοτική ζωή.

Την δράση αυτή θα πλαισιώσουν και θα στηρίξουν οι ομάδες εθελοντών του φορέα, 1)ΔΙ.Ο.Δ.Ο.Σ.Σ.Σ (Δικτύωση, Οργάνωση, Δράση Ομάδας για Συνεργασία, Συμπόρευση, Συνάντηση), 2)Εμψυχωτών 3) Επικοινωνίας και Οικονομικής Στήριξης.

Μικροί και μεγάλοι,  γονείς και παιδιά, εθελοντές και παρευρισκόμενοι θα συναντηθούμε, θα γνωριστούμε με νέους συμπολίτες και παιδιά, θα παίξουμε, θα ζωγραφίσουμε, θα συμμετέχουμε σε διάφορα δρώμενα αποχαιρετώντας το πρόγραμμα «ΠΛΟΥΤΟΣ» και θα πιάσουμε το νήμα εκεί που τελειώνει κάτι να κτίσουμε την συνέχεια…

Το έργο «ΠΛΟΥΤΟΣ» χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

2) Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις 8:00 το βράδυ στην Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας SAMBA από την ομάδα εθελοντών του φορέα, το ΣΤΕΚΙ.

Πρόκειται για μια δραματική κομεντί σε σκηνοθεσία του Ερικ Τολεντάνο και Ολιβιέ Νάκας στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ομάρ Σι και  η Σαρλότ Γκενσμπουρ. 

Ο Σαμπά είναι ένας Σενεγαλέζος μετανάστης στη Γαλλία, ο οποίος ύστερα από 10 χρόνια αντιμετωπίζει ξαφνικά πρόβλημα με τα χαρτιά του. Καταφεύγοντας σε μια εθελοντική οργάνωση για βοήθεια, θα γνωρίσει την Αλίς, μια γοητευτική όσο και παράξενη γυναίκα με το δικό της τραυματικό παρελθόν…

Μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη