Λίγες ώρες πριν από την λήξη της προθεσμίας, κατάθεσαν την υποψηφιότητά τους για την προεδρία της ΝΟΔΕ Αχαΐας οι δύο μονομάχοι των τοπικών εσωκομματικών διεργασιών της ΝΔ που θα κορυφωθούν, στις 17 Απριλίου.

Ο πρώτος που πήγε να καταθέσει την υποψηφιότητά του, το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν ο Γιάννης Μάκκας, ο απερχόμενος από την προεδρία της ΝΟΔΕ, ο οποίος και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Λίγη ώρα πριν λήξει η προθεσμία την υποψηφιότητά του κατέθεσε και ο Ανδρέας Μαζαράκης, το περιβάλλον του οποίου δηλώνει ότι έχει την στήριξη των τοπικών στελεχών του κόμματος και ότι πιστεύει σε μία καθαρή νίκη.

Πάντως, το κλίμα έτσι και αλλιώς, την Κυριακή, θα είναι «ηλεκτρισμένο», ιδιαίτερα μετά τις φήμες που μιλούν για την κατεύθυνση που έχει δώσει η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για να βγει νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο Ανδρέας Μαζαράκης. Φήμες που παραλίγο να οδηγήσουν τον κ. Μάκκα στο να μην δηλώσει υποψήφιος, κάτι που όμως δεν έγινε.

Σημειώνουμε ότι η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της ΝΟΔΕ θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 08:00 πμ έως 14:00 στο Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο-Τμ. Δυτ. Ελλάδας), Τριών Ναυάρχων 40-Πλατεία Τριών Ναυάρχων ισόγειο, υπό την εποπτεία της ΝΕΦΕ.