Μία από τις πιο ανοιξιάτικες πλατείες της Πάτρας που αποτελεί στέκι και δεκάδων φοιτητών που μένουν στις γύρω γειτονιές είναι η πλατεία Νίκης. Η πλατεία, δηλαδή, που επειδή βρίσκεται μπροστά από τον επιβλητικό Ναό της Αγίας Σοφίας, έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε πλατεία Αγίας Σοφίας.

Πλατεία Νίκης – πλατεία Αγίας Σοφίας, πείτε την όπως θέλετε, η ουσία είναι ότι η πλατεία αυτή την άνοιξη (καλή ώρα…) παίρνει μια άλλη ομορφιά με τα καταστήματα που υπάρχουν τριγύρω της, την παιδική χαρά και φυσικά το σήμα κατατεθέν που υπάρχει ακριβώς απέναντι της... Το συντριβάνι της.

Πρόκειται για ένα σημείο της Πάτρας που αποτελεί είσοδο προς το κέντρο της πόλης, όμως η πλατεία προσφέρεται την άνοιξη για ανάπαυλα και αναψυχή, τόσο τις μεσημεριανές ώρες, όσο και τις βραδινές.

Τα δέντρα που υπάρχουν τριγύρω, η πλούσια βλάστηση, η δροσιά που δίνει το συντριβάνι, το άρωμα της εκκλησίας, δίνουν μία διαφορετική ατμόσφαιρα στην συγκεκριμένη πλατεία.

Βλέπετε η πλατεία Νίκης και γενικότερα η όλη συνοικία λόγω του σημείου όπου βρίσκεται είναι από τις κατεξοχήν φοιτητικές περιοχές της Πάτρας και ένα από τα πολλά μέρη αυτής της πόλης που έχει δροσιά, πράσινο και έναν ανοιξιάτικο "αέρα".

(Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Σαρηγιάννη).