Δεύτερη μεγάλη συναυλία προετοιμάζει η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, με το γενικό τίτλο: ‘’Πορεία προς το Πάθος- ΄Ύμνοι και Θρήνος’’ και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας, τη ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Απριλίου [εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη] στις 8.00 το βράδυ, με τη συμμετοχή των τμημάτων του Οργανισμού: ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ [Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος], Γ.Φ.Σ. ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου- Αλμπένα Πένκοβα], αλλά και Ορχήστρας Παραδοσιακής μουσικής, υπό τη γενική επιμέλεια, διδασκαλία και μουσική διεύθυνση του Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου, Γιάννη Κόττορου.

Η συναυλία θα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη μυσταγωγική Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, μέσα από τους Ύμνους της Εκκλησίας και τους θρήνους της Ελληνικής παράδοσης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ θα λάβουν μέρος η διαπρεπής ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, Βάσω Σακελλάρη [αφηγήσεις- θρήνους], και η γνωστή Υμνωδός- ερμηνεύτρια παραδοσιακού τραγουδιού, Ξένια Βέρρα. Στο ρόλο του αναγνώστη, ο Θεολόγος  και μέλος του Βυζαντινού Χορού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Λουκάς Καρτέρης.

Στην Ορχήστρα θα λάβουν μέρος: Μανώλης Κόττορος [βιολί], Γιώργος Κοτσίνης [κλαρίνο, φλογέρα], Γιάννης Παναγιωτόπουλος [πολίτικη λύρα- ούτι], Γιάννης Τσεντούρος [κρουστά] και Κώστας Τσαρούχης [Κόντρα μπάσο].

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη          

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας ραδιοφωνικά, από την ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ.

Ένας εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το patrasevents.gr.

Πληροφορίες, στη Γραμματεία του Οργανισμού, Κορίνθου 280- Γούναρη, τηλ. 2610 222.248 και 2610 279.679, καθημερινά πρωί και απόγευμα. www.polyphonikipatras.gr