Η ομάδα  επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, επιβεβαιώνοντας το τίτλο του φαβορί, εξασφάλισε την άνοδο στην Α2  ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ τερματίζοντας αήττητη στους αγώνες μπαράζ ανόδου.

Στους αγώνες μπαράζ ανόδου που έγιναν το σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, στο Παλαιό Φάληρο, συμμετείχαν οι 3 πρώτες ομάδες  από  τον όμιλο Β εθνικής Αττικής, οι 2 πρώτες  από τους ομίλους τη βόρειας Ελλάδας , ο πρωταθλητής του ομιλου  Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και ο πρωταθλητής της  λοιπής χώρας.  Σχηματίστηκαν δύο όμιλοι με τις 2 πρώτες ομάδες  των ομίλων να τοποθετούνται σύμφωνα με τη πανελλήνια κατάταξη των τριών πρώτων αθλητών τους. Στον 1ο βρέθηκαν οι Φοίνικες Πάτρας  (1) Α.Ε. Αθηνά  Μαγκουφάνας (4), και Α.Ο. Νέμεσις  Θεσσαλονίκης και στον 2ο οι ΑΕΚ(2), Γ.Α.Σ. Ελευσίς(3), Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Γ.Α.Σ. Λέσβου.

Για τη πορεία της  Πατρινής  ομάδας καθοριστική ήταν η πρώτη συνάντηση   με τον ΑΟ ΝΕΜΕΣΙΣ  που μετά από πολύωρο, θεαματικό, αγχώδη και γεμάτο εναλλαγές στο σκορ, αγώνα  έληξε με νίκη των ΦΟΙΝΙΚΩΝ με 4-3. Από 1 νίκη οι ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΓΚΕΝΕΣ, ΠΕΤΚΟ ΓΚΑΜΠΡΟΦΣΙ,  ΔΙΠΛΟ ( ΤΣΕΓΓΕΝΕΣ – ΓΚΑΜΠΡΟΦΣΙ) και στο τέλος ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ. που έκανε το 4-3. Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στηρίχτηκε στον Κύπριο διεθνή Γιάγκο Γιάνγκου, ο οποίος νίκησε με 3-2 σετ και τον διεθνή Βούλγαρο  Γκαμπρόβσκι, νο 287 της παγκόσμιας κατάταξης, και τον Τσεγγενέ..

Στη δεύτερη συνάντηση της ημέρας  οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ με 2 νίκες του ΠΕΤΚΟ ΓΚΑΜΠΡΟΦΣΚΙ ,1 του ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΕΓΓΕΝΕ και στο διπλό από τους ίδιους επικράτησαν εύκολα της ΑΕ  ΑΘΗΝΑΣ και εξασφάλισαν τη πρώτη θέση στον όμιλο.

Την Κυριακή ο αγώνας ανόδου με την με την αξιόλογη, μαχητική  και νεανική ομάδα του ΓΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. που πήρε τη  2η θέση στον Β’ όμιλο έληξε σχετικά εύκολα με νίκη 4-2 υπέρ των ΦΟΙΝΙΚΩΝ με  2 νίκες του ΠΕΤΚΟ ΓΚΑΜΠΡΟΦΣΚΙ και 2 του ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΕΓΓΕΝΕ.

Στα αξιοσημείωτα των αγώνων. Η άλλη  ομάδα που ανέβηκε στην Α2 ήταν η δεύτερη από τον όμιλο των Φοινίκων ΑΘΗΝΑ ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑΣ που στον αγώνα ανόδου νίκησε την πρώτη  του Β’ ομίλου, αλλά και πρωταθλήτρια Αττικής, ΑΕΚ  με 4-1 κάνοντας την έκπληξη των αγώνων. .  Νωρίτερα η Αθηνά  είχε κάνει πάλι εντυπωσιακή εμφάνιση  κερδίζοντας εύκολα τον ΑΟ ΝΕΜΕΣΙΣ που τη προηγούμενη ημέρα είχε χάσει οριακά από τους Φοίνικες..

Πλέον οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ την επόμενη χρονιά θα έχουν διπλή παρουσία στην Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ με την ανδρική και τη γυναικεία τους ομάδα.

Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Ντεμίρης δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη φετινή πορεία που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες μου, τόσο σε αυτούς που έφεραν την ομάδα στη 1η θέση της Β΄ Εθνικής, όσο και σε αυτούς που στα μπαράζ κατάφεραν να πάρουν την άνοδο στην Α2 Ανδρών, που ήταν ένας από τους  στόχος μας για φέτος. Παράλληλα, αν και δώσαμε   χρόνο συμμετοχής στις κορασίδες αθλήτριες μας, καταφέραμε και τη παραμονή στην Α2 της γυναικείας ομάδας μας. Τώρα συνεχίζουμε γιατί  έχουμε τους τελικούς των ΟΠΕΝ και τις τελικές φάσεις των ηλικιακών πρωταθλημάτων με  σοβαρές ελπίδες  και για άλλες διακρίσεις.»

Ο πρόεδρος της ομάδας κος Νίκος Φιλιππακόπουλος επίσης δήλωσε. « Πριν συγχαρώ τους αθλητές και το τριμελές  προπονητικό επιτελείο  πρέπει να ευχαριστήσω ένα  φίλο της ομάδας,  που βοήθησε οικονομικά και ηθικά τη προσπάθεια μας και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του  και τις εταιρίες THYRATRON  και  AQUA SCHOOL για τη πολύτιμη συμβολή τους. Η προσπάθεια μας ήταν είναι και θα είναι και στο μέλλον η διάδοση του αθλήματος στη πόλη μας και  οι διακρίσεις της ομάδας  να βασίζονται σε Πατρινούς αθλητές και αθλήτριες. Στο φετινό πρωτάθλημα της Β ΕΘΝΙΚΗΣ βγήκαμε αήττητοι πρωταθλητές Πελοποννήσου χρησιμοποιώντας 10 αθλητές κυρίως  από τη παμπαιδική και τη παιδική ομάδα. Ο έντονος ανταγωνισμός των μπαράζ ανόδου  μας υποχρέωσε σε ειδική ενίσχυση της ομάδας αλλά και πάλι στηριχθήκαμε  κυρίως σε Πατρινούς αθλητές. Συγχαρητήρια  στον Ανδρέα Τσεγγενέ, στο Πέτκο  Γκαμπρόφσκι και στον Δημήτρη Νικολόπουλο που σήκωσαν το βάρος των αγώνων μπαράζ , στο Δημήτρη Ντεμίρη,  για τη προπονητική καθοδήγηση της ομάδας  στα μπαράζ, στο Θανάση Τσοκανά  και   στο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο για τη πολύτιμη προπονητική και αγωνιστική  του βοήθεια σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος,  Συνεχίζουμε  με στόχο τις διακρίσεις στα πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα.».