Ολοένα και περισσότερους fans της ορεινής ποδηλασίας συγκεντρώνει η πίστα pumptrack στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην Ακτή Δυμαίων στο νέο λιμάνι.

Τα επίσημα εγκαίνια της πίστας θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή στις 23 με 24 Απριλίου. Καλεσμένος στην εκδήλωση που διοργανώνει η ίδια η Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας θα είναι μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, καθώς η δημοτική αρχή και ο Δήμος είχε πολύτιμη συνεισφορά στην κατασκευή του όλου έργου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την 23/4 ενημέρωση - γνωριμία με την πίστα Pumptrack και την 24/4 αγώνα challenge. Οι ώρες που θα διεξαχθεί θα είναι από τις 12:00 έως τις 20:00. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση στα social media «η Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας (Λ.Ο.Π.Π.) πήρε την επίσημη μορφή της τον Μάρτιο του 2015.

Τα ιδρυτικά μέλη της όμως γνωρίζονται αρκετά χρόνια πριν μέσα από τις βόλτες στα βουνά της Αχαΐας και όχι μόνο.  Η απόφαση για την δημιουργία ενός συλλόγου πάρθηκε μετά την κοινή επιθυμία όλων μας για καλύτερη ομαδική δράση σχετικά με την διάδοση του αθλήματος του MTB.

Στόχοι της ΛΟΠΠ είναι η διεξαγωγή αγώνων MTB, η διάνοιξη και συντήρηση μονοπατιών ορεινής ποδηλασίας, η δημιουργία χώρων άθλησης και προπόνησης για την ορεινή ποδηλασία, η οργάνωση εκδρομών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την γνωριμία νέων τόπων και η αειφόρος ανάπτυξη του περιβάλλοντος της Αχαΐας σαν ένα μέρος για την εξάσκηση του αθλήματος του MTB».