Μία ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίων πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Βυζαντινό από το βιβλιοπωλείο Discover your way και τις εκδόσεις Ψυχογιός, την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα σ'ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα καθώς ο συγγραφέας των βιβλίων ήταν ο Νίκος Γούλιας. Ο αρχιτέκτονας της γραφής, όπως τον αποκάλεσε μεταξύ άλλων και η κ.Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου, η οποία υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τη σύζυγο του Νίκου Γούλια καθώς και τους δύο γιους του, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Ένα φιλολογικό μνημόσυνο θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος, καθώς πριν ένα χρόνο ο αγαπημένος συγγραφέας έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, όμως το έργο που άφησε τόσο ως αρχιτέκτονας όσο και ως συγγραφέας πολύ σημαντικό και ουσιαστικό.
Για τον τρόπο γραφής του αλλά και για τον ίδιο τον εξαιρετικό άνθρωπο, μίλησαν τόσο μέσα από προσωπικά περιστατικά όσο και διαβάζοντας αποσπάσματα από τα τρία του βιβλία η κ.Μαίρη Μαγουλά (συγγραφέας), η κ.Ιουλία Ιωάννου (συγγραφέας) η κ.Εύη Πανοπούλου (φιλόλογος) και η κ. Αναστασία Δημητροπούλου. Αποσπάσματα επίσης διάβασαν η κ.Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου με τον πολύ ιδιαίτερο τρόπο της, καθώς και η κ.Κατερίνα Μαντά-Αντωνακοπούλου, η οποία ζωγράφισε και τον εξαίρετο πίνακα με την προσωπογραφία του Νίκου Γούλια. 'Όπως όλοι τόνισαν, για τον Νίκο Γούλια σημασία είχε ο άνθρωπος που διήγαγε βίο. Όχι απλά που ζούσε. Αυτοί οι άνθρωποι τον ενδιέφεραν. Οι άνθρωποι που δεν ήταν μόνο ύλη. Γιαυτό και στα βιβλία του οι χαρακτήρες που πεθαίνουν, "δεν πεθαίνουν" και συνεχίζουν να ζουν και να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πλοκή της ιστορίας. 
 
Τα τρία βιβλία του Νίκου Γούλια από τις εκδόσεις Ψυχογιός, Στα Χρόνια της Ομίχλης - Ιάσμη, Σμύρνα, Χατισέ, δεν ταξιδεύουν τον αναγνώστη μόνο σε μια άλλη εποχή αλλά κυρίως μέσα του.

Η σύζυγος του Νίκου Γούλια, Στέλλα, βαθιά συγκινημένη ευχαρίστησε όλους για την εκδήλωση αυτή, ιδιαίτερα την κ.Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, την κ.Αναστασία Δημητροπούλου καθώς και τον κ.Γιώργο Κλαουδάτο. Την όμορφη και συγκινητική εκδήλωση έκλεισε ο γιός του Νίκου Γούλια ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι παρουσίασαν τον πατέρα του σαν έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Και πράγματι ο ίδιος το επιβεβαίωσε. "Ο πατέρας μου ήταν όντως ιδιαίτερος. Ήταν ο άνθρωπος που κάθε μέρα έβλεπε την ανατολή, την καινούργια μέρα, και το αντιμετώπιζε σαν να ήταν κάτι που το βλέπει πρώτη φορά στη ζωή του". 

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)