Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές, βρέθηκε στα Καλάβρυτα την Κυριακή στο πλαίσιο του συνεδρίου των εκπαιδευτικών δράσεων που γίνεται για το περιβάλλον και τις πηγές ενέργειες.

Ο λόγος για τον φυσικό Πέτρο Ζωγράφο, τον επιστήμονα που έχει εφεύρει την συσκευή εκείνη που μπορεί να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με νερό.  
Πρόκειται για μία συσκευή που παράγει ηλεκτρική ενέργεια έχοντας σαν αποκλειστικό καύσιμο το νερό και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που με ένα ποτήρι Η2Ο μπορεί κανείς να δώσει φως σε μία ολόκληρη πλατεία.

Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό, στο θέμα της αξιοποίησης των φυσικών πηγών ενέργειας και πόσα προβλήματα μπορεί να λύσει η εφεύρεση αυτή, σε διάφορες πτυχές του όλου ζητήματος.  

Το patrasevents.gr εντόπισε τον μεγάλο αυτόν ερευνητή στο συνέδριο που έγινε στα Καλάβρυτα και μίλησε μαζί του, κάνοντας μία μίνι ανάλυση για τον τρόπο λειτουργίας και που στηρίζεται αυτή η πατέντα.

«Πρόκειται για μία συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με μοναδικό καύσιμο το νερό. Μέχρι στιγμής οι μέθοδοι διαχείρισης του ύδατος που χρησιμοποιούσαμε βασίζονταν στην ενδοθερμική ηλεκτρόλυση, η οποία όμως δεν μας έδινε τα επιθυμητά αποτελέσματα και ήταν ασύμφορη από κάθε άποψη. 

Αντίθετα, η μέθοδος του διασυντονισμού των συχνοτήτων του μορίου του νερού, πάνω στην οποία βασίζεται η συσκευή αυτή, μας δίνει φθηνή ηλεκτρική ενέργεια και σε μεγάλη ποσότητα».


H μεγάλη εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφο στον Κίτρινο Τύπο

Οι κρατικοί φορείς "σφυρίζουν" αδιάφορα

Ο Πέτρος Ζωγράφος και η εφεύρεση αυτή έχει προβληθεί αρκετές φορές, από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στο διαδίκτυο. Αποτελεί μία επιστημονική καινοτομία σε διεθνή κλίμακα που τυγχάνει την αναγνώριση της επιστημονικής κοινότητας.

Είναι μία ανακάλυψη που μπορεί να φέρει την επανάσταση στο θέμα της αξιοποίησης των πηγών ενέργειας και ταυτόχρονα να δώσει λύση σε δεκάδες οικογένειες που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αυτή τη στιγμή δεν έχον φως! Κι όμως για την ανακάλυψη αυτή κανένας κρατικός φορέας δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον.

Ο γνωστός εφευρέτης τονίζει: «Δεν γνωρίζουμε αν η ΝΑΣΑ έχει κρυμμένες στο συρτάρι της παρόμοιες μεθόδους, παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και τις οποίες μπορεί να μην μας έχει παρουσιάσει για ευνόητους λόγους.

Πάντως, έχουμε δεχθεί δεκάδες προτάσεις από κολοσσούς και πολυεθνικές εταιρίες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να υιοθετήσουν την μέθοδο που έχουμε εφαρμόσει και την συσκευή, όμως εμείς δεν τις έχουμε δεχθεί».


Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσιάζει την εφεύρεση

Ηγέτιδα δύναμη στις πηγές ενέργειας η χώρα

Στόχος του Πέτρου Ζωγράφου και της ερευνητικής του ομάδας είναι η «πατέντα» που έχει εφεύρει να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί πρώτα από την Ελλάδα και από τους κρατικούς φορείς της. Όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από το κράτος.

«Η χώρα μας θα μπορούσε να αποτελέσει ηγέτιδα δύναμη στο θέμα της αξιοποίησης και της διαχείρισης πηγών ενέργειας, όμως δυστυχώς και χωρίς να γνωρίζω τους λόγους δεν βλέπω να υπάρχει η κατάλληλη στρατηγική και το ανάλογο ενδιαφέρον γι' αυτό το ζήτημα από το επίσημο κράτος» καταλήγει ο ίδιος.

Σε ένα ζήτημα που, προεκτείνοντας, θα μπορούσε να δώσει σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα της εθνικής οικονομίας και του χρέους, βάζοντας ενδεχομένως τις βάσεις για να γίνει το ελληνικό κράτος αυτόνομο και ανεξάρτητο…


Ο Πέτρος Ζωγράφος ανοίγει την καρδιά της συσκευής που μετατρέπει το υδρογόνο σε ρεύμα