Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωση του τονίζει ότι διαψεύδει την στήριξη στην πρωτοβουλία του Δήμου και στον αγώνα κατά της ανεργίας. 

Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό δελτίο τύπου ζητά να μάθει από πού προήλθε η σχετική ανακοίνωση που ανάρτησαν όλα τα τοπικά ΜΜΕ, με την οποία το Εργατικό Κέντρο φαίνεται να στηρίζει την πορεία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ζητά από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πατρέων να προσδιορίσει από πού, ποιον Φορέα ή Φυσικό πρόσωπο, προήλθε «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» του Ε.Κ.Πάτρας, όπου φαίνεται να στηρίζει την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου για πορεία Πάτρα-Αθήνα ενάντια στην ανεργία.

Είναι πραγματικά άξιον απορίας πως ο Δήμος της Πάτρας λαμβάνει σοβαρά υπόψη του έγγραφο, χωρίς το λογότυπο, την ημερομηνία και το πρωτόκολλο εξερχόμενου εγγράφου του αποστολέα Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας. Η θέση του Ε.Κ.Πάτρας διατυπώθηκε δια μέσου της Προέδρου του κας Σταυρούλας Παναγοπούλου Νικολάου στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο στις 21/02/2015, ημέρα Κυριακή και ήταν σαφής.

Εκτός αυτού στις 21/03/2016 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Πάτρας, όπου πάρθηκε απόφαση μη συμμετοχής στην πορεία, γιατί την χαρακτήρισε μια άκρως επικοινωνιακή φιέστα, άνευ ουσίας και αποτελέσματος για τη μάστιγα της ανεργίας. Επίσης, καλούμε τον κο Γιώργο Μόσχο να ανασκευάσει το δημοσίευμα στο gzmosxos.blogspot για την αποκατάσταση της αλήθειας. Από όποιον εστάλη αυτό το Δ.Τ., δήθεν του Εργατικού Κέντρου, αποτελεί ενέργεια προβοκατόρικη γιατί είναι εντελώς αναντίστοιχο με τις θέσεις μας».  

Να σημειωθεί πάντως ότι η ανακοίνωση διάψευσης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας έρχεται με αρκετές μέρες καθυστέρησης, καθώς το… μυστηριώδης δελτίο τύπου φαίνεται να είχε σταλεί, παραμονή της πορείας κατά της ανεργίας.