Στο πλαίσιο του δικτύου «Βγαίνω στο Φως και Μιλώ» του τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και σε συνεργασία με την ΕΡΤ Πάτρας, οι μαθητές της ΣΤ2΄ τάξης του 2ου Δημ. Σ. Πατρών και οι μαθητές της Γ1΄ και της ΣΤ΄ τάξης του 46ου Δημ. Σ. Πατρών θα βρεθούν και πάλι μπροστά στα μικρόφωνα.

Οι μαθητές θα μιλήσουν με τον δικό τους τρόπο για το πρόβλημα της Σχολικής Βίας που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει με έντονο τρόπο την εμφάνισή του και στα σχολεία της χώρα μας την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 και την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, και ώρα 12.00 – 13.00.

Οι μαθητές του 2ου Δημ. Πατρών θα παρουσιάσουν το δικό τους παραμύθι ‘Η Καταλίνα με τα κόκκινα παπούτσια, τα κόκκινα σγουρά μαλλιά και τα κόκκινα γυαλιά’, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τους ήρωες του Χ. Κ. Άντερσεν, που περικλείει τη διάσταση του σχολικού εκφοβισμού, μοιράζει αγάπη και αποδέχεται τη διαφορετικότητα.

Οι μαθητές του 46ου Δημ. Πατρών θα πάρουν συνέντευξη από επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Αχαΐας «Καλλίπολις», θα δραματοποιήσουν μια ιστορία-παραμύθι που έγραψαν για τα συναισθήματα και τον εκφοβισμό και θα τραγουδήσουν τραγούδια που έγραψαν οι ίδιοι και μελοποίησαν μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πατρών.