Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές σφαγίασαν τους 175 από τους 300 εργάτες που απήγαγαν από εργοστάσιο τσιμέντου την Δευτέρα. Οι κάτοικοι στην πόλη Dumeir, βορειοανατολικά της Δαμασκού, κατήγγειλαν ότι την Δευτέρα εξαφανίστηκαν τουλάχιστον 250 άνθρωποι που εργαζόντουσαν στο εργοστάσιο τσιμέντου Al Badia, λίγο έξω από την πόλη.

Πηγή από το εργοστάσιο ανέφερε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας SANA ότι δεν υπήρξε καμία επιτυχία στην προσπάθεια των εργοδοτών να έρθουν σε επαφή με τους απαχθέντες  ενώ η διεύθυνση της εταιρείας είχε ενημερώσει το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας για την απαγωγή των εργαζομένων και για την αδυναμία να επικοινωνήσει μαζί τους.


Κάτοικος της πόλης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δεν έχουμε κατορθώσει να επικοινωνήσουμε με μέλη της οικογένειάς μας από το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο εργοστάσιο, δεν έχουμε καμία πληροφορία για το πού μπορεί να βρίσκονται».

Η απαγωγή συνέβη σε μία περίοδο που μαίνονται μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης στην βόρεια Συρία, οι οποίοι έχουν κατορθώσει να καταλάβουν προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και την πόλη al-Rai στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.