Την Παρασκευή, 1 Απριλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, επισκέφτηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, ο Πατρινός ποιητής Διονύσης Καρατζάς.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το teleytaiotranio ο ποιητής συνομίλησε με τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης για τη μαγεία της ποίησης και μοιράστηκε μαζί τους τεχνικές γραφής ενός ποιήματος. Οι μαθητές απήγγειλαν, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν ποιήματά του, μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιώργο Ανδρέου.
Ακολούθησε συζήτηση με τον κ. Καρατζά, τον κ. Νίκο Δελέγκο, Σχολικό Σύμβουλο, τον κ. Κων/νο Γιαννόπουλο, Περ/κό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας τον Κ. Βαγγέλη Πασσά, Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με θέμα: «Ποίηση και Διδασκαλία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».