Άμεση απάντηση στις δηλώσεις του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα της αξιοποίησης του Πηνειού και το φράγμα, δίνει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης.

Συγκεκριμένα: «Με αφορμή δημοσίευμα στον τοπικό τύπο για το ζήτημα της δήθεν αθέτησης της προεκλογικής δέσμευσης του Αλέξη Τσίπρα για την άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού, σύμφωνα με επίκαιρη ερώτηση του κ. Νικολόπουλου αξίζει να αναφερθούν τα εξής.

Το ζήτημα της άρδευσης της περιοχής εκκρεμεί εδώ και 50 χρόνια περίπου. Ο κ. Νικολόπουλος, επί σειρά ετών σε αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν κορυφαίο στέλεχος κυβερνήσεων ενώ υπηρέτησε και από υπουργικό πόστο.

Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν ασκήσει ειρωνική κριτική, να κάνει πρώτα έναν απολογισμό για τις ανεπιτυχείς προσπάθειες του να λύσει το πρόβλημα.  Βέβαια, για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει σημασία για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής, η εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν ήταν μια απλή υπόσχεση.

Το ζήτημα παραμένει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και μπορώ να βεβαιώσω ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις που σχετίζονται με την υλοποίηση του».