Τα κινητά απαγορεύονται, όπως και ο άνηθος από τα καναπεδάκια για να μην κολλήσει στα δόντια των καλεσμένων, ενώ το πώς και πού θα μπουν τα λουλούδια στο χώρο σχεδιάζεται επί έναν χρόνο.

Όχι αυτές δεν είναι οι οδηγίες που δίνει κάποια νύφη κόρη ολιγάρχη για τη δεξίωση του γάμου της αλλά οι εντολές της διευθύντριας της Vogue Άννα Γουίντορ στους συνεργάτες της για το πιο μοδάτο πάρτι της χρονιάς. 

Το ετήσιο Met Gala, γίνεται κάθε χρόνο το Μάιο και δίνουν το παρόν οι μεγαλύτεροι σταρς του πλανήτη. Μοντέλα, κοσμικοί και σχεδιαστές προσέρχονται στην εκδήλωση που θεωρείται κάτι σαν τα Οσκαρ της μόδας. 

Και ναι τις προετοιμασίες για τη... γιορτή αυτή τις κάλυπτε πάντα ένα μυστήριο. Μέχρι τώρα. Ένα νέο φιλμ του Άντριου Ρόσι, θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και θα δημοσιεύσει κάποια από τα μυστικά αυτά.  Τίτλος του «Η Πρώτη Δευτέρα του Μαΐου» και σε αυτό θα προβληθεί για πρώτη φορά το πώς η Γουίντορ επιμελείται τα πάντα, από τα τραπέζια και τις καρέκλες μέχρι τα... καναπεδάκια. Μεταξύ άλλων καταγράφει και τη στιγμή που σηκώνει τα Chanel μανίκια της για να σηκώσει από το πάτωμα τα σκουπίδια.


Σύμφωνα με τη The New York Post, η οποία μίλησε με ανθρώπους από το κέιτερινγκ κα τους οργανωτές του  Met Gala, η Γουίντορ είναι τόσο ιδιαίτερα απαιτητική με το φαγητό που σερβίρεται στο πάρτι των 8,8 εκατ. λιρών. 

Από το μενού απαγορεύονται οι μπρουσκέκτες, υπό το φόβο ότι κάποιο ψιχουλάκι μπορεί να κολλήσει στο φόρεμα κάποιες καλεσμένης, αλλά και ο μαϊντανός και κάθε άλλου είδους τέτοιο μυρωδικό, για να μην κολλάει στα δόντια των καλεσμένων. 

Η επικεφαλής της εκδήλωσης μέχρι το 2009, Στεφανί Γουίνστον, περιγράφοντας την ένταση που επικρατεί λίγο πριν την εναρξή της, περιγράφει τη στιγμή που της έσπασαν τα ράμματα από την καισαρική της, καθώς αναγκάστηκε να επιστρέψει στη δουλειά ώρες μετά τη γέννηση της κόρη της, για να ολοκληρώσει τις φρενήρεις προετοιμασίες. 

Ιδιοκτήτης κέτερινγκ του Λονδίνου περιγράφοντας τι γίνεται ότι αναλαμβάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις περιγράφει: «Αν σε ένα καναπεδάκι σας φαίνεται ότι τα υλικά επάνω του τοποθετήθηκαν με... τσιμπιδάκι, τότε αυτό σας συμβαίνει γιατί μάλλον κάτι τέτοιο έχει γίνει!». 

Εκτός από το φαγητό σε τέτοια πάρτι σημαντικό ρόλο του πού θα κάτσει ποιος. Fashion PR εξομολογείται: «Οι ατζέντηδε των σελέμπριτις είναι στα τηλέφωνο καιρό πριν την εκδήλωση και διαπραγματεύονται το σε ποιον θα κάτσει δίπλα ο πελάτης του. Θέλουν όλοι να κάθονται δίπλα στους πλούσιους και τους ισχυρούς. Είναι σημαντικό, γιατί οι εικόνες θα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου». Σημειώνει, ακόμη ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι καμία σύζυγος δεν θα κάτσει δίπλα στην ερωμένη του άνδρα της! 

Τι να κάνεις για να μοιάζει το πάρτι σου με αυτό της Άννα Γουίντορ

1. Μην χρησιμοποιείς χαρτοπετσέτες, φαίνονται φθηνές. Βάλε λινές πετσέτες.
2. Μην σερβίρετε παγωτό.
3. Μην περιφέρεστε στο χώρο με ένα κόκκινο ποτήρι κρασί στο χέρι. Μπορεί να λερωθεί το ρούχο σας ή ακόμη και τα χαλιά.
4. Μην σερβίρετε ωμά τρόφιμα. Προκαλούν κακοσμία του στόματος.
5. Μην σερβίρετε μίνι μπέργκερς. Είναι αδύνατο να τα φάει κανείς. Ή τελοσπάντων, η εικόνα δεν είναι κομψή.
6. Σερβίρετε πατατάκια!

Όλες οι εμφανίσεις της Άννας Γουίντορ στο Μet Gala από το 1988 έως το 2015


1988


1989


1990


1993


1994


1997


1999


2003


2003


2004


2005


2006


2007


2008


2009


2010


2011


2012


2013


2014


2015