Ένας λευκός κλειστός φάκελος με άγνωστο αποστολέα και παραλήπτη  με σημείωμα  που περιείχε την φράση «Θα πεθάνεις» βρέθηκε χθες στο μεσημέρι στο εσωτερικό της εισόδου της πολυκατοικίας στα Λεχαινά Ηλείας, όπου διαμένει ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ Μάκης Νοδάρος.

Τον φάκελο εντόπισε αρχικά ένα μικρό κοριτσάκι η κόρη μιας εργαζόμενης στα γραφεία του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων που βρίσκονται στο ισόγειο της πολυκατοικίας, το οποίο και ενημέρωσε την μητέρα του.

Ο φάκελος και η επιστολή με το απειλητικό περιεχόμενο παραδόθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο στο Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών το οποίο σχημάτισε αμέσως δικογραφία κατά αγνώστων ενώ διατάχθηκε ειδική έρευνα για την πιθανή ύπαρξη δακτυλικών αποτυπωμάτων επί του φακέλου και του απειλητικού σημειώματος.

Στην συγκεκριμένη πολυκατοικία, όπως αναφέρει το apokalypseis, εκτός από τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο διαμένει ο αναπληρωτής δήμαρχος του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Διονύσιος Μάλλιαρης , δύο αστυνομικοί με τις οικογένειές τους , ενώ στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει δεχθεί τελευταία τηλεφωνικές απειλές για την ζωή του επειδή επιχειρεί να εφαρμόσει την νομοθεσία σε κακοπληρωτές αγρότες.

Η αστυνομία θεωρεί ως πιθανό ενδεχόμενο η συγκεκριμένη απειλή να απευθυνόταν στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο καθώς μαζί τον εκδότη και δημοσιογράφο του περιοδικού HOT DOC Κώστα Βαξεβάνη, έχουν στοχοποιηθεί, λόγω των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων , πριν από ένα χρόνο από ανθρώπους του υποκόσμου , όπως αποκαλύφθηκε από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που έκανε η ΕΛ.ΛΑΣ μετά από εισαγγελική εντολή .

Μάλιστα γι' αυτό τον λόγο οι δύο δημοσιογράφοι βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο φάκελος με το απειλητικό περιεχόμενο εμφανίζεται μερικές ώρες μετά τις ύβρεις και τις έμμεσες απειλές ακροδεξιών κύκλων της Ηλείας , κατά του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου επειδή αυτός συμμετέχει σε δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από την Συρία που φιλοξενούνται στην Μυρσίνη Ηλείας.