Μια τριμελής οικογένεια Σύριων προσφύγων ξεκίνησε από χθες απεργία πείνας, στο παραθεριστικό κέντρο LM Village στην Μυρσίνη. Αίτημά τους είναι να φτάσουν στη Γερμανία όπου βρίσκεται το ένα τους παιδί μαζί με τον παππού του.

Η καθημερινότητα των Σύριων προσφύγων όπως αναφέρει το ilialive κυλά ομαλά στο παραθεριστικό κέντρο και ήδη πολλοί από αυτούς κινήθηκαν πεζή και προς την τοπική αγορά της Μυρσίνης, είτε για να δουν την περιοχή τους, είτε για να προμηθευτούν κάποια απαραίτητα είδη.

Όμως ένα γεγονός έρχεται να ταράξει την ηρεμία, γιατί κάθε οικογένεια και μια ανθρώπινη ιστορία. Μια τριμελής οικογένεια ξεκίνησε όπως μας είπε ο πατέρας απεργία πείνας, ζητώντας να μπορέσουν να φύγουν για τη Γερμανία όπου βρίσκεται το ένα τους παιδί.

Στη Μυρσίνη βρίσκεται η μητέρα, ο πατέρας και ο ένας γιος ηλικίας 13 ετών, ενώ στη Γερμανία βρίσκεται ήδη εδώ και τέσσερις μήνες ο μικρότερος γιος ηλικίας 11 ετών με τον παππού του.

Η τριμελής οικογένεια χθες το μεσημέρι, αρνήθηκε να δεχθεί φαγητό και τα δοχεία με το γεύμα παρέμειναν κλειστά πάνω στο τραπέζι στην αυλή του σπιτιού. Οι ίδιοι έξω από το σπίτι έχουν αναρτήσει πλακάτ που ζητούν να πάνε κοντά στο παιδί τους, και μια μπλούζα με τυπωμένη τη φωτογραφία του.

Το αίτημά τους είναι πολύ πρόσφατο, δεν έχει εξεταστεί ακόμα από τις αρχές και παραμένει άγνωστο ποια τύχη θα έχει. Όμως οι ίδιοι όπως μας μετέφεραν είναι διατεθειμένοι να επιμείνουν προκειμένου να βρεθούν κοντά στο παιδί τους. Ο 11χρονος μαζί με τον παππού του ταξίδεψαν μέσα από το Αιγαίο για την Γερμανία και τα κατάφεραν. Ο πατέρας με τη μητέρα και το δεύτερο γιο, έφυγαν από τη Συρία πριν δύο μήνες και τελικά μπλοκαρίστηκαν στην Ελλάδα.