«Θα ήθελα να μπει η βάση του 10. Δεν έχω ακούσει να συζητείται, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι, ναι, θα έπρεπε να μπει η βάση του 10 για τις εξετάσεις. Καλό είναι οι μαθητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο να έχουν τουλάχιστον κάποιες βάσεις, και για τα ΤΕΙ. Ήμουν από αυτούς που δεν είχαν αντιδράσει (επί Γιαννάκου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) και είχα συμφωνήσει».

Με αυτές τις σημερινές δηλώσεις η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου επαναφέρει στο τραπέζι το ζήτημα της βάσης του 10, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο να αλλαχτεί το μοντέλο.

Τι είπε για τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και τα οικονομικά μέτρα

«Έχει πει κατηγορηματικά η κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλές ή μεσαίες συντάξεις, τουλάχιστον μέχρι 1.500 ευρώ. Για τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις το έχει πει αρκετές φορές ο πρωθυπουργός ότι έχει κανονίσει πως τα μέτρα που θέλει να πάρει θα είναι μέσα στη συμφωνία που έχει κάνει και αυτό που επιμένω να λέω είναι ότι τα επιπρόσθετα μέτρα, είτε προέρχονται από το ΔΝΤ είτε από οποιονδήποτε άλλο, η κυβέρνηση δεν τα συζητάει».

Για το προσφυγικό και τη δράση των «αλληλέγγυων» στον Πειραιά

«Δεν μπορούμε σ’ αυτή τη φάση να χρησιμοποιούμε τους πρόσφυγες για να κάνουμε αντίσταση στην Ευρώπη. Είναι υπερβολικά ταλαιπωρημένοι οι άνθρωποι για να μπορούν να σηκώσουν και κάτι τέτοιο, τη στιγμή που βλέπουμε την πολιτική της Ευρώπης. Κι εδώ θα πω και κάτι άλλο: καταλαβαίνω τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, που θέλουν να υποχρεώσουν την Ευρώπη να ανοίξει τα σύνορα όπως πρέπει να το κάνει, δηλαδή χώρες όπως η Αυστρία ή η Ουγγαρία που έχουν κλειστά τα σύνορά τους είναι απολύτως απαράδεκτες, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται οι πρόσφυγες. Θεωρώ ότι αυτού του είδους το κίνημα, σε αυτή τη φάση, δεν είναι το ενδεδειγμένο».

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm».