Το Σωματείο Χορωδία «Αντηχώ» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων διοργανώνουν συναυλία Αγάπης για το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ». Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία «Αντηχώ», η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Πάτρας και η Χορωδία του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών. 100 παιδιά ενώνουν τις φωνές τους, δίνοντας ένα μήνυμα θαυμασμού και στήριξης στον δύσκολο  αγώνα  χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους γιαβελτίωση της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Τις χορωδίες διευθύνουν οι κ. Μέλπω Βικάτου και η κ. Μαρία Ρέντιτ.                              

Στο πιάνο συνοδεύει η κ.Μαριλένα Σουρή.

Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι  επίσης  το Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας, με τον σχεδιασμό της αφίσας-πρόσκλησης από τον  Νίκο Ντίρλη, καταρτιζόμενο του τμήματος Γραφιστικής Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 8.00 μ.μ με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια τη «ΦΛΟΓΑ»

Η «ΦΛΟΓΑ» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς, στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού με τη βοήθεια των γιατρών και των νοσηλευτών. Αυτό που οδήγησε τους γονείς να ιδρύσουν τη Φλόγα ήταν  η επιτακτική ανάγκη για βελτίωση της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών τους.

Σήμερα η «ΦΛΟΓΑ» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος και αγκαλιάζει τις χιλιάδες οικογένειες παιδιών  με καρκίνο απ όλη την Ελλάδα. Έχει αναπτύξει παραρτήματα στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας. Με την εθελοντική συμμετοχή των ίδιων των γονιών και επιλεγμένων φίλων, που στελεχώνουν το Δ.Σ.  η «ΦΛΟΓΑ» διεκδικεί  τα δικαιώματα των παιδιών που αγωνίζονται  για την υγεία και τη ζωή τους.

Η «ΦΛΟΓΑ» μεταξύ άλλων:

Παρεμβαίνει στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στην Πολιτεία. στα πλαίσια βελτίωσης της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας, δημιούργησε το «Σπίτι των παιδιών της», κοντά στα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών, όπου διαμένουν δωρεάν οι γονείς με τα παιδιά τους για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία. Στο συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί σχολείο, από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου τα νοσούντα παιδιά να μην μένουν πίσω στην εκπαίδευσή τους.  Έχει εξοπλίσει με υπερσύγχρονα μηχανήματα τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια η «ΦΛΟΓΑ» έχει  δαπανήσει πάνω από   4.000.000 € σε ιατρικό εξοπλισμό, ανακαινίσεις τμημάτων κ.α.. Η «ΦΛΟΓΑ» αυτή τη στιγμή πληρώνει από το ταμείο της  τη μισθοδοσία 10 γιατρών για τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Εφαρμόζει πρόγραμμα κατ οίκον νοσηλείας και καλύπτει έξοδα διαβίωσης των οικογενειών που έχουν ανάγκη.