Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (3/4/2016) στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ιλίου «Γεώργιος Κακούρης» η Β' Προκριματική Φάση (Νοτίου Ελλάδος) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελευθέρας Πάλης των ηλικιακών κατηγοριών Παίδων/Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων.

Από τους παλαιστικούς Συλλόγους της πόλης μας Α.Σ. Πολυνίκη (προπονητής Γιώργος Ραλλης) και Α.Σ Ολύμπια Club (προπονητής Ζαφείρης Ρέλλος), έλαβαν τελικά μέρος τέσσερες (4) αθλητές και πιο συγκεκριμένα στους παίδες (γεννηθέντες 1999-2000) οι: Ιάσονας Παπαθανασόπουλος (63 κιλά), Αλέξανδρος Νάνο (76 κιλά) και Διονύσης Πούλος (100 κιλά), ενώ στα 74 κιλά της ηλικιακής κατηγορίας των εφήβων (γεννηθέντες 1996-1998) αγωνίστηκε ο Θωμάς Νάνο.

Η συμμετοχή στους αγώνες ήταν πολύ μεγάλη και το επίπεδο τους πολύ υψηλό και οι πατρινοί αθλητές παρουσίασαν εξαιρετικές εμφανίσεις και κατάφεραν τελικά να εξασφαλίσουν τρεις προκρίσεις, στην τελική φάση (οκτάδα) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8/5/2016 στο κλειστό γυμναστήριο Μεσσήνης, όπου οι καλύτεροι αθλητές από την Νότια και τη Βόρεια Ελλάδα διασταυρώνονται για την τελική κατάταξη και την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στην ηλικιακή κατηγορία Παίδων την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εξασφάλισαν οι αθλητές Ιάσονας Παπαθανασόπουλος, Αλέξανδρος Νάνο και Διονύσης Πούλος.  

Οι επιτυχίες των ανωτέρω αθλητών αφενός δείχνουν την άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου των αθλητών, αφετέρου επιβεβαιώνουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στους παλαιστικούς συλλόγους της πόλης μας.

Στη φωτογραφία οι προπονητές Ζαφείρης Ρέλλος και Γιώργος Ράλλης με τους τρεις προκριθέντες αθλητές, οι οποίοι, υπό τις οδηγίες των προπονητών τους, ξεκινούν την τελική φάση της προετοιμασίας των ελπίζοντας σε ακόμα μία διάκριση.