Η Tanya Schultz είναι μια ταλαντούχα καλλιτέχνης από την Αυστραλία που φτιάχνει πρωτότυπες, ψυχεδελικές συνθέσεις κάνοντας ένα πάτωμα να μοιάζει με... γλυκό.

Η ίδια χρησιμοποιεί ζάχαρη, γκλίτερ και πλαστικά παιχνίδια με σκοπό να δημιουργήσει μικροσκοπικά σκηνικά από ζαχαρωτά. Το αποτέλεσμα είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει.

Οι δημιουργίες είναι μέρος της έκθεσής της στη γκαλερί Shinsegae, στην πόλη Busian της Κορέας το 2015 είχε τίτλο “Journey in a Dream” και αποτελούνταν από 3 ξεχωριστές φάσεις, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Κάθε μια από αυτές είχε τέτοιους χρωματικούς τόνους ώστε να αποδίδονται ακριβώς τα πλούσια και διαφορετικά χρώματα του ήλιου.

Η ίδια η καλλιτέχνης σε συνέντευξή της για τη δουλειά της δήλωσε ” Στόχος του έργου  μου είναι να έχει μια σπλαχνική αίσθηση, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να νιώθουν τη γλυκύτητα ακόμα κι αν δεν ξέρουν ότι είναι φτιαγμένο από ζάχαρη στην πραγματικότητα. Σχεδόν μπορούν να το γευτούν! Δίνει επίσης μια κενή υπόσχεση. Κάτι που είναι τόσο γλυκό και ελκυστικό αλλά στερείται ολοκληρωτικά σωστής διατροφής ή μόνιμης ικανοποίησης”.'