Μπορεί ο αγώνας πορείας κατά της ανεργίας να μην έχει ξεκινήσει ακόμα, όμως ήδη σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους, τους φορείς και τους συλλόγους που στηρίζουν την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, γίνονται προετοιμασίες για την υποδοχή των πεζοπόρων στην πλατεία Συντάγματος.

Η υποδοχή των όσων θα συμμετάσχουν στην πορεία, στην κορύφωση του αγώνα και στον τελικό προορισμό της, μετά από οχτώ ημέρες περπάτημα θα είναι πανηγυρική.

Στην πλατεία Συντάγματος, θα τους περιμένουν εκεί δεκάδες κόσμου, με τους οποίους η πορεία θα γίνει ένα, προκειμένου να διαδηλώσουν όλοι μαζί κατά της ανεργίας.

Στην πλατεία Συντάγματος, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει πάρει η δημοτική αρχή από τον Δήμο Αθήνας, θα έχει στηθεί εξέδρα με ειδική μεγαφωνική εγκατάσταση, όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη συναυλία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που υπάρχουν, και χωρίς να είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να εκδώσει επίσημο πρόγραμμα ανακοινώσεων, στην συναυλία θα συμμετέχουν σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών.

Ονόματα όπως του Μαργαρίτη, του Λέκκα, του Ανδρεάτου, του Κότσιρα και πολλών ακόμα καλλιτεχνών που δίνουν την παρουσία τους σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την κοινωνία.

Πρόθεση, πάντως, του Δήμου δεν είναι να προβληθεί το καλλιτεχνικό μέρος της όλης πρωτοβουλίας, αλλά το πολιτικό περιεχόμενο της. Για αυτό και μετά, αφού η πορεία φτάσει στο Σύνταγμα, στην εξέδρα θα ανέβει ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αλλά και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι που έχουν στηρίξει την πρωτοβουλία και θα μιλήσουν για το θέμα της ανεργίας, αλλά και τον σκοπό της.

Παράλληλα, τα μέλη της δημοτικής αρχής θα έχουν συναντήσεις με όλες τις Κεντρικές Οργανώσεις των κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής), όπου θα τους δώσουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων με τα αιτήματα που έχουν ζητηθεί, τόσο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όσο και για την προστασία των ανέργων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, την ώρα που θα τερματίζει η πορεία στην πλατεία Συντάγματος, θα γίνεται χαμός από κόσμο, με δεκάδες ανθρώπους, από διάφορες περιοχές της χώρας να δίνουν την δική τους παρουσία, αφού η πρωτοβουλία του Δήμου έχει ευαισθητοποιήσει και έχει κάνει αίσθηση, παίρνοντας έτσι έναν πανελλήνιο χαρακτήρα.