Την έναρξη μιας νέας περιόδου πιο πρακτικών βημάτων σηματοδοτεί η απογευματινή συνάντηση (στις 17:00) της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Θεοδωράκης, λίγες ώρες μετά επεισοδιακή συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαπλοκή, στην οποία σφυροκοπήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.

Σύμφωνα με το iefimerida, στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, με τον όρο ότι αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο στα δύο αυτά κόμματα.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στη Βουλή.

«Η συζήτηση να γίνει για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» διευκρινίζουν συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στελέχη της Σεβαστουπόλεως βλέπουν ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα νέο, προοδευτικό μέτωπο. «Σημασία έχει πόσοι θα μείνουν στο δωμάτιο. Αν είναι μόνο ο Σταύρος και η Φώφη, δεν έχει νόημα», υπογραμμίζουν στελέχη του Ποταμιού.

Στο ερώτημα αν με την ενδεχόμενη δημιουργία νέου φορέα στον προοδευτικό χώρο τίθεται και το θέμα εκλογής νέου προέδρου, τα στελέχη του Ποταμιού απαντούν ότι «όλα είναι ανοικτά».