Στο αεροσκάφος της Egypt Air παραμένει ο αεροπειρατής κρατώντας ομήρους, το πλήρωμα καθώς και ορισμένο αριθμό επιβατών, από 5 έως 15 κατά πληροφορίες. 

Το όνομα του αεροπειρατή κατά πληροφορίες είναι Ibrahim Samaha και είναι Αιγύπτιος και όχι Λίβυος όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι τα κίνητρά του ήταν προσωπικά. Στην αρχή έγινε γνωστό ότι ήθελε να λάβει πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη και βρήκε αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο να το κάνει, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι έχει ζητήσει να σταλεί ένας φάκελος με 4 σελίδες γραμμένες στα αραβικά σε μία γυναίκα που ζει στην Κύπρο. Το όνομα της εν λόγω γυναίκας έχει δοθεί στις αρχές και μάλιστα αυτή την ώρα οδηγείται στο αεροδρόμιο.

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν τον αεροπειρατή Ibrahim Samaha, να εργάζεται ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ατλάντα. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του 27χρονου, χωρίς ωστόσο όπως αναφέρει να μπορεί να επιβεβαιώσει αν όντως πρόκειται για τον ίδιο.


Αυτός είναι ο αεροπειρατής της Εgypt Air