Μπορεί ο βελγικός Τύπος να είχε «αναγνωρίσει» τον τρίτο τρομοκράτη του αεροδρομίου Ζάβεντεμ στο πρόσωπο του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Φεϊζάλ Σεφού, όμως, η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανατρέπει τις εικασίες αυτές.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο ύποπτος που έχει ταυτοποιηθεί επισήμως ως Φεϊζάλ Σ. αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει επαρκών στοιχείων.

Το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας επισήμανε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δικαιολογούν την κράτησή του.

«Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊζάλ Σεφού δεν τεκμηριώθηκαν από την έρευνα. Ως αποτέλεσμα, το άτομο αφέθηκε ελεύθερο από τον τακτικό ανακριτή», διευκρίνισε σε ανακοίνωση ο εισαγγελέας, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Επομένως, παραμένει το «θρίλερ» με την ταυτότητα του τρίτου τζιχαντιστή με το καπέλο που 
καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών μαζί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι πριν σκορπίσουν το θάνατο.

Επισημαίνεται πως δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία επίσημη ανακοίνωση για την ταυτότητα του τρίτου δράστη, με τη βελγική αστυνομία να εξακολουθεί να ζητά πληροφορίες για τον τζιχαντιστή του Ζάβεντεμ δίχως να έχει αποσύρει βίντεο που τον καταγράφει να περπατά μαζί με τους Μπακράουι και Λαχράουι.

Νωρίτερα, η βελγική εφημερίδα Derniere Heure έγραφε πως υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για την πραγματική ταυτότητα του τρομοκράτη με το καπέλο.

«Συμμετείχε στην πραγματικότητα ο Φεϊζάλ Σεφού στις επιθέσεις του αεροδρομίου; Είναι αυτός ο άνδρας με το καπέλο;», ανέφερε η βελγική εφημερίδα επισημαίνοντας πως παρότι ο Σεφού συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, την Δευτέρα η βελγική αστυνομία συνέχιζε να αναρτά φωτογραφίες και το βίντεο από τον τζιχαντιστή με το λευκό πανωφόρι.

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως προσπαθούν να ταυτοποιήσουν επισήμως τον άνδρα, ο οποίος εικάζεται πως εγκατέλειψε τη βαλίτσα, η οποία περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, και τράπηκε σε φυγή αφού οι δύο συνεργοί του πυροδότησαν τα εκρηκτικά.