Συνεχίζεται το πρόβλημα με το πάγωμα της έκδοσης νέων διπλωμάτων οδήγησης δημιουργώντας πρόβλημα σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους πολίτες που θέλουν να εξεταστούν και να κριθούν κατάλληλοι για την άδεια.

Ο λόγος είναι η αποχή των εξεταστών από την διαδικασία των εξετάσεων που διαρκεί ήδη τρεις εβδομάδες.

Ειδικότερα η αποχή των εξεταστών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών και δεν εκδίδονται από το Υπουργείο διπλώματα οδήγησης. Πρόβλημα έχει προκύψει για τους ιδιοκτήτες των σχολών εκπαίδευσης λόγω στάσεως μαθημάτων και έλλειψης «μαθητών».

Οι σχολές οδηγών αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα αφού αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα βασικά λειτουργικά έξοδά τους με την από τριμήνου ασάφεια στο προγραμματισμό των πρακτικών εξετάσεων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του υπάρχοντος προσωπικού ή ακόμη και κλείσιμο των επιχειρήσεων. Ο λόγος της αποχής των εξεταστών είναι ότι από την 1-1-2016 με τροπολογία διεκόπη η χορήγηση της αποζημίωσης στους εξεταστές των υποψηφίων οδηγών. Στις 10/2/2016 κατατέθηκε τροπολογία από τους αρμόδιους υπουργούς που προέβλεπε την οριστική λύση του θέματος της αποζημίωσης, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων των εξεταστών και βοηθών εξεταστών αλλά αποσύρθηκε.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ψηφισθεί οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση που να δίνει λύσει στο θέμα. Μετά από τα παραπάνω όλοι οι υπάλληλοι εξεταστές συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία – αποχή από το έργο των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και χιλιάδες πολίτες που θέλουν να πάρουν το πολυπόθητο δίπλωμα θα περιμένουν για την λήξη της αποχής.