Συνάντηση-Ενημέρωση από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ ΑΕ Νίκο Κοντοέ, για την Παραχώρηση του Θαλάσσιου Προσώπου (Μετώπου), στην πόλη είχαν ο πρόεδρος, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος ΕΕΤΕΜ Αχαΐας - Επαγγελματική, Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών, η Γραμματέας Αλεξάνδρα Κατσαϊτη & ο Γραμματέας Οικονομικού Νικόλαος Βγενόπουλος.

Η συνάντηση - ενημέρωση έγινε μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΠΑ ΑΕ κ. Κοντοέ.

Αναλύθηκε διεξοδικά από τον κ. Κοντοέ η πρόταση του ΟΛΠΑ ΑΕ προς τη δημοτική αρχή και τους χώρους που θα περιλαμβάνει η σύμβαση παραχώρησης, σχετικά τροποποιημένη από την πρώτη προσωρινή παραχώρηση της πολιτείας στον Δήμο Πατρέων. Στην συζήτηση έγιναν διευκρινιστικές ερωτήσεις καθώς και προτάσεις για διορθώσεις τόσο από τον Πρόεδρο της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας κ. Αθανάσιο Κουμούτσο όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης, όπου έγιναν δεκτές από τον κ. Ν. Κοντοέ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε και το θέμα των εγκαταστάσεων αποθήκευσης - διανομής του υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Πάτρα, όχι μόνο για την ναυτιλία αλλά για όλες τις δραστηριότητες της παραγωγικής διαδικασίας στη Βιομηχανία, στη θέρμανση και στις μεταφορές.

Επίσης, εκ μέρους της ΕΕΤΕΜ τονίστηκε  ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την θαλάσσια σύνδεση των Ιονίων Νήσων με Υδροπλάνα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ ΑΕ, όπως θα διαμορφωθούν. Ο κ. Κοντοές ενημέρωσε ακόμα τα μέλη της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας ότι υπάρχει σχεδιασμός και πρόβλεψη για εγκατάσταση σταθμού Υδροπλάνων στο παλαιό λιμάνι, στο βόρειο τμήμα.