Μία από τις πιο όμορφες περιοχές του νομού Ευρυτανίας, και με απόσταση σχεδόν 3 ώρες από την Πάτρα, είναι το φαράγγι "Πάντα Βρέχει" που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά ή διαφορετικά Στουρνάρα (Δολιανά και Στουρνάρα είναι το χωριό) νότια του νομού.

Η ονομασία αυτού του ξεχωριστού φαραγγιού οφείλεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του, η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80 μέτρα.Βίντεο - Χρήστος Παναγιώτου

Εκεί, τα παγωμένα νερά, που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας, στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες.

Λόγω του μεγάλου ύψους τους, όμως, η ροή τους δεν είναι συνεχής και συμπαγής. Αντίθετα, διασπάται σε μια μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες, δημιουργώντας μια συνεχή τεχνητή βροχή. Το αποτέλεσμα είναι ένα μαγευτικό τοπίο!


Σε ένα σημείο, το φαράγγι στενεύει αρκετά και φτάνουμε σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη, τα νερά του οποίου δεν πέφτουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά διασπείρονται λόγω του ύψους και της μορφολογίας που έχουν οι βράχοι στο σημείο εκείνο και πέφτουν με τέτοιο τρόπο που δίνουν την εντύπωση ότι ψιχαλίζει, εξού και το όνομα πάντα βρέχει.

Αμέσως μετά τους καταρράκτες το ποτάμι βαθαίνει αρκετά σε κάποια σημεία δημιουργώντας φυσικές πισίνες, όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε στα πεντακάθαρα και παγωμένα, εννοείται, νερά του.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι αν τύχει να έχει αρκετό νερό το ποτάμι στο σημείο που πέφτουν οι μεγάλοι καταρράκτες όταν επισκεφτεί κανείς το φαράγγι, μπορεί να κολυμπήσει και κάτω από αυτούς και να νοιώθει πραγματικά να πέφτουν πάνω του οι σταγόνες της τεχνητής αυτής βροχής! Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο που αξίζει να το δει, αλλά κι να το ζήσει κάποιος.


Για να προσεγγίσετε το φαράγγι μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών διαδρομών.

Εάν πάντως έρχεστε από την Πάτρα ο δρόμος μέσω Θέρμου θα σας εντυπωσιάσει καθώς μιλάμε για μια διαδρομή με μοναδικές ομορφιές.


Το φαράγγι προσφέρει πολλές όμορφες εικόνες και το κάνει κατάλληλο για φωτογραφία.

Άλλες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς εκεί είναι canoe kayak και rafting.