Σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, αναφέρει τα εξής: «Την Δευτέρα 21 Μαρτίου του ΣΕΒΙΠΑ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Ανδρέα Ριζούλη, τον οποίο ενημέρωσε για τους σκοπούς και το πλαίσιο δράσης του Συνδέσμου, καθώς και για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών.

Ο Αχαιός βουλευτής ενημερώθηκε και για το νεοσυσταθέντα Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, ο οποίος εκπροσωπεί εκατοντάδες μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις - μέλη των κατά τόπους Συνδέσμων ΒΙΠΕ της χώρας, με έδρα την Πάτρα και με προσωρινή διοίκηση, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ κ. Πέτρος Μαντάς.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και δημιουργικό κλίμα, ενώ οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Πατρών, για την επιτάχυνση των διαδικασιών λειτουργίας του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, την ολοκλήρωση των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων της περιοχής (οδικοί άξονες, νέα σιδηροδρομική γραμμή) την ενίσχυση της λειτουργίας του λιμένα Πατρών και την διασύνδεσή του με την ΒΙΠΕ, κ.ά.

Επιπλέον, τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒΙΠΑ κατέθεσαν στον Αχαιό βουλευτή, δέσμη προτάσεων, χωρίς δημοσιονομικό κόστος, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην στήριξη των εγχώριων μεταποιητικών επιχειρήσεων και στην κατεύθυνση επανεκκίνησης της οικονομίας.

Κεντρικός άξονας των προτάσεων του ΣΕΒΙΠΑ, είναι ότι οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αδυνατούν να αντέξουν επιπλέον δημοσιονομικά βάρη από άμεση ή έμμεση φορολόγηση. Μάλιστα, αν ληφθεί υπόψη η απουσία του τραπεζικού συστήματος από την παροχή ρευστότητας στην οικονομία, οποιαδήποτε επενδυτική προσπάθεια γίνεται, προέρχεται αποκλειστικά από τα αποθεματικά των επιχειρήσεων.

Κατά συνέπεια, κάθε σκέψη πρόσθετης φορολόγησης θα απέβαινε καταστροφική για τις ίδιες τις επιχειρήσεις και θα έθετε νέα εμπόδια στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

Τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒΙΠΑ, τόνισαν στον κ. Ριζούλη ότι η οικονομική στρατηγική της κυβέρνησης, θα πρέπει να έχει στόχο, κατά πρώτον, την επιβίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων και κατά δεύτερον την στήριξή τους στο πεδίο της φορολόγησης, μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και με την ενίσχυση επενδύσεων από το νέο Αναπτυξιακό νόμο.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας, θα προέλθει από τις ελληνικές επιχειρήσεις και μόνο, τόνισαν τα μέλη του Συνδέσμου, η σταθεροποίηση των οποίων θα μεταδώσει και το μήνυμα προς το εξωτερικό, ότι το επενδυτικό περιβάλλον στην χώρα έχει ωριμάσει».