Έγγραφο που φαίνεται ότι έχει φτάσει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλάζει τα δεδομένα στο θέμα του προσφυγικού ζητήματος και της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας για τους πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το achaianews και η δημοσιογράφος Λίνα Μπάστα, το έγγραφο αυτό ζητά την άμεση σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου, με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικού του στρατού για την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συντονιστικό όργανο θα ορίζεται από έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έναν της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, έναν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ τον έλεγχο θα τον έχει ο εκπρόσωπος του στρατού.

Το έγγραφο αυτό έχει φέρει αναστάτωση τους κύκλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επί της ουσίας την παραμερίζει την στιγμή μάλιστα που οι συζητήσεις μεταξύ των φορέων δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ταυτόχρονα δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει τις διαδικασίες, μη θέλοντας να δαπανήσει άλλο χρόνο για περαιτέρω συσκέψεις, μπροστά στην άμεση ανάγκη που υπάρχει για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πάντως, αυτό που προβληματίζει είναι ότι τα ηνία για το προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα πάντα με τα όσα ορίζει το έγγραφο, φαίνεται να παίρνει πλέον ο στρατός…