Ξεχάστε τα ραντεβού για καφέ ή φαγητό, τις βόλτες χεράκι-χεράκι σε παραλίες και δρόμους. Τα ραντεβού το 2040 θα είναι τελείως μα τελείως διαφορετικά, με τον ρομαντισμό να πεθαίνει, εξαιτίας της τεχνολογίας.

Σε έκθεση του Imperial College του Λονδίνου και της ιστοσελίδας γνωριμιών eHarmony, μέσα στα επόμενα 25 χρόνια οι άνθρωποι θα βγαίνουν ραντεβού, αλλά δεν θα... βγαίνουν πραγματικά, χάρη στην εικονική πραγματικότητα, ή θα κάνουν σχέσεις με ρομπότ.

Οι 7 μεγάλες αλλαγές

Ραντεβού σε εικονική πραγματικότητα

Μέχρι το 2040, θα μπορείτε να κρατήσετε το χέρι κάποιου, πριν καν τον συναντήσετε στην πραγματικότητα. Χάρη στην εικονική πραγματικότητα, θα μπορείτε, όχι μόνο να δείτε ή να ακούσετε κάποιον, αλλά να τον αγγίξετε και να τον μυρίσετε.


Θα μπορείτε να βλέπετε τα συναισθήματα

Η εταιρεία New Deal Design δουλεύει επάνω στον σχεδιασμό τατουάζ, που θα αποκαλύπτουν τα συναισθήματά σας. Για παράδειγμα, ένα λαμπερό πεντάγωνο μπορεί να φανερώνει την αγάπη, όταν το έτερον σας ήμισυ σας κρατά το χέρι.

Ρομπότ... αγάπη μου

Ένα ρομπότ, σε σύγκριση με έναν παρτενέρ, μπορεί να δημιουργήσει λιγότερη συναισθηματική πίεση, αναφέρει η Άντρεα Κέι, επικεφαλής στη Silicon Valley Robotics. Σύντομα, σύμφωνα με το iefimerida, θα έχετε δύο αδελφές ψυχές: έναν άνθρωπο και ένα ρομπότ.


Τέλος στις αμήχανες σιωπές

Μία συσκευή θα μπορεί να κάνει τις αμήχανες στιγμές ενός ραντεβού παρελθόν. Παρακολουθώντας σας θα μπορεί να σας δίνει θέματα συζήτησης και συμβουλές ραντεβού απευθείας στο μυαλό σας.

Όλα στα social media

Ήδη ποστάρετε στιγμές από τις σχέσεις στα social media, ωστόσο, μέχρι το 2030 θα είναι άκρως φυσιολογικό να μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε φάση της σχέσης. Οι ερευνητές φαντάζονται πως μέχρι τότε ο κόσμος θα καταγράφει και θα μοιράζετε τους χωρισμούς του.


Ρωτήστε τη βάση

Πλέον θα βρίσκεται το άλλο σας μισό εύκολα και γρήγορα, χάρη σε μία βάση δεδομένων. Θα μπορείτε, δηλαδή, να βασίζεστε σε αυτή για να παίρνετε σημαντικές αποφάσεις, όπως με ποιον θα βγείτε, πότε θα παντρευτείτε, ακόμα και το πόσα παιδιά θα κάνετε. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό των διαζυγίων.

Ταίριασμα με DNA

Σε αντίθεση με τον τρόπο που βρίσκετε σήμερα ταίρι ή τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα site γνωριμιών, στο προσεχές μέλλον θα διαλέγετε σύντροφο με ταιριαστό γενετικό υλικό.