Το Πατρινό Καρναβάλι πέρασε, όμως φαίνεται ότι η Άνοιξη έχει φτάσει για τα καλά.

Ή τουλάχιστον αυτή είναι η διάθεση που έχουν οι Πατρινοί, κάνοντας την βόλτα τους στο κέντρο της Πάτρας και αράζοντας για τον καφέ τους στον ήλιο, σε πλατείες και σε πεζόδρομους.

Από το πρωί του Σαββάτου, μετά την βροχή που έριξε το βράδυ της Παρασκευής, ο ήλιος που ζέστανε τα παραθυρόφυλλα των σπιτιών, ζέστανε φαίνεται και τις καρδιές των Πατρινών, φέρνοντάς τους μία ανοιξιάτικη διάθεση.

Ανοιξιάτικη διάθεση που «κολλάει» με την βόλτα στο κέντρο της Πάτρας και έναν καφέ σε κάποια από τις πολλές πλατείες ή τους πεζοδρόμους που υπάρχουν στην πόλη.

Έτσι, αρκετό κόσμο είχε από το πρωί ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, της Παντανάσσης και της Αγίου Νικολάου, με τα γύρω μαγαζιά να είναι γεμάτα, ενώ άλλοι προτίμησαν να πιουν τον καφέ τους στον ήλιο, στην πλατεία Γεωργίου, στα Ψηλαλώνια, στην πλατεία Όλγας κτλ.

Κόσμο είχε και ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων, ενώ άλλοι πιο εναλλακτικοί προτίμησαν να πιουν τον καφεδάκι τους στο πάνω μέρος της Γεροκωστοπούλου ή στην πλατεία Κοραή, ή ακόμα και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Όπου υπάρχει ήλιος και το άρωμα των λουλουδιών, των δέντρων και της Άνοιξης. Γιατί πλέον έχουμε μπει για τα καλά στην Άνοιξη. Εκτός πια αν μας τα χαλάσει ο καιρός στην πορεία. Γιατί Μάρτης είναι αυτός…