Η δυσκοιλιότητα είναι μια διαταραχή των συνηθειών του εντέρου, η οποία, δυστυχώς, παρουσιάζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων! Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, τότε το άρθρο αυτό θα σου φανεί σούπερ χρήσιμο.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας είναι, σύμφωνα με το queen, η σταδιακή αλλαγή της διατροφής σου, η οποία θα πρέπει να κινείται στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Εμπλούτισε, λοιπόν, το διατροφολόγιό σου με πολλά λαχανικά, φρούτα, γιαούρτια με προβιοτικά και προϊόντα ολικής άλεσης και μην ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό μέσα στη μέρα σου. Σύντομα το πεπτικό σου σύστημα θα ενεργοποιηθεί και θα νιώσεις ανακουφισμένη. 

Αν όμως ακολουθείς μια προσεκτική διατροφή και «δε βλέπεις» κανένα αποτέλεσμα, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τις παρακάτω αποτελεσματικές λύσεις:

1. Ρίξε σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, 3 σταγόνες λεµόνι και 1 κ.γ μέλι. Ανακάτεψε καλά και κατανάλωσέ το αμέσως!

2. Πρόσθεσε στη σαλάτα ή το smoothie σου ένα κ.γ λιναρόσπορο.

3. Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράσε μέσα σε αυτό μερικά φύλλα λαπάθου για περίπου μισή ώρα. Σούρωσε και κατανάλωσε το αφέψημα αφού κρυώσει.

4. Ρίξε 1 κ.σ αμυγδαλέλαιο σε ένα ποτήρι γάλα και κατανάλωσέ το πριν κοιμηθείς.

5. Βράσε μερικά σύκα μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και κατανάλωσε το αφέψημα πριν κοιμηθείς, για τουλάχιστον 3 ημέρες.

6. Ρίξε σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό ένα κ.σ φύλλα βασιλικού και άφησέ τα για περίπου 5 λεπτά. Σούρωσε και κατανάλωσε ζεστό το αφέψημα.

7. Πρόσθεσε 1 κ.σ φύλλα σένας σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και άφησέ τα για 2-3 λεπτά. Σούρωσε και κατανάλωσε αμέσως.

8. Πίνε καθημερινά δύο κούπες τσάι από πικραλίδα (ακόμη καλύτερα σε συνδυασμό με γλυκόριζα).