Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές και ένας αρκετά μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών που έχουν καταφτάσει στην Πάτρα, ετοιμάζονται για να παρακολουθήσουν τις δύο μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού που αποτελούν και την κορύφωση του πιο ξακουστού Καρναβαλιού της Ελλάδος.

Το ερώτημα είναι ένα: Με τι καιρό θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις τους Πατρινού Καρναβαλιού. Η απάντηση είναι μία: «Και με ήλιο και με βροχή». Βέβαια οι προβλέψεις του meteo για την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου και τον καιρό που θα κάνει το απόγευμα δεν είναι και τόσο αισιόδοξες.

Η παρέλαση ξεκινάει στις 18:30 το απόγευμα όμως από τις 14:00 και μετά θα βρέχει στην Πάτρα, ενώ κατά τις 20:00 η βροχή θα σταματήσει, όμως ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος.

Μούσκεμα, δηλαδή, μας τα κάνει ο καιρός. Κακές θα είναι και οι καιρικές συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τον meteo, και στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από το πρωί και η συννεφιά θα συνεχιστεί και το μεσημέρι. Κατά τις 20:00 θα ξεκινήσει και η βροχή.


Αντίθετα, την Καθαρά Δευτέρα, την μέρα με τους χαρταετούς και τα κούλουμα, σύμφωνα με τον καιρό δεν θα υπάρξουν βροχές, όμως και πάλι η μέρα θα είναι συννεφιασμένη.

Όπως και να έχει και άσχετα με τις  καιρικές προβλέψεις, πίσω από τα σύννεφα και τις βροχές, το σίγουρο είναι ότι θα ξεπροβάλει το διήμερο, το καρναβαλικό ποτάμι κεφιού και χαράς των χιλιάδων νέων που πρόκειται να παρελάσουν για το Πατρινό Καρναβάλι. Και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, ούτε με κρύο, ούτε και με βροχή.