Ξεθάρρεψαν τα... πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα και ξαφνικά θυμήθηκαν  να γράψουν τα συνθήματά τους. Πριν μισή εβδομάδα, απέναντι από το σχολείο, στο ξωκλήσι του Άη Γιάννη στην συνοικία Πράτσικα, έγραψαν το μήνυμά τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το gzmosxos.blogspot, βρήκαν τον κατάλευκο φρεσκοασπρισμένο τοίχο για να το κάνουν στην μάντρα του Άη Γιάννη. Έβαλαν και την υπογραφή τους «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Έλα όμως που ο ασίγαστος πόλεμος με τους αυτονομαζόμενους αναρχικούς, καλά κρατεί εδώ και χρόνια!

Και έτσι με κατάλληλη εικαστική παρέμβασή τους, η υπογραφή μετετράπη σε «ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ». Είναι δηλαδή το προσωνύμιο που συνηθίζεται στη γλώσσα των αυτόνομων  νέων (σ.σ.: οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί), τους οποίους αποκαλούν «χρυσάβγουλα».

Και ακόμη έθεσαν και την υπογραφή τους με το γνωστό Α σε κύκλο. Επειδή όμως είναι και ιεροσυλία αυτές οι γραφές στη μάντρα του περιβόλου της εκκλησίας, αλλά και επιπλέον αποτελεί αναμόχλευση παθών, που βάλει κατά της δημοκρατικής ομαλότητας, πέραν της αντιαισθητικής ρύπανσης και της αντιεκπαιδευτικής  διαπαιδαγώγησης μικρών μαθητών, καλό είναι η δημοκρατική πολιτεία πάρει τα μέτρα της.

Άλλωστε, δεν είναι και ότι το καλύτερο να ρυπαίνουμε ακόμη και τα θρησκευτικά κτίρια, τις εκκλησίες και δη αυτές που έχουν καταστεί σύμβολα μνήμης, μιας άλλης μακρινής εποχής... Και μάλιστα από τους ζηλωτές του ναζισμού, λίγο πριν την έναρξη της εισόδου προς το σαραντάημερο της λαμπρής εορτής της Ορθοδοξίας!