Κάποτε λέγανε στις γυναίκες που παντρεύονταν με συνοικέσιο ότι «με τον καιρό θα τον αγαπήσεις» και άλλους τέτοιους «μύθους» για τις σχέσεις που πλέον δεν τους ακούμε αφού έχουν προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα. Υπάρχουν ακόμα 5 κοινά «ψέματα» που κυκλοφορούν για τις σχέσεις που όχι μόνο δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις αλλά εάν τα πιστέψεις μπορεί και να καταστρέψεις τη σχέση σου.

1.Μετά τον γάμο η σχέση σου θα αλλάξει: Όχι απαραίτητα. Η σχέση σου μπορεί να αλλάξει μετά το παιδί, αλλά ούτε αυτό είναι απόλυτο. Η αλήθεια είναι πως αν ξέρεις καλά τον άντρα που παντρεύεσαι, τότε μάλλον η σχέση σας δεν θα αλλάξει καθόλου.

2.Τα αγαπημένα ζευγάρια δεν καυγαδίζουν: Το πιο πιθανό είναι να μην ταιριάζετε απόλυτα, να σου σπάει τα νεύρα συνεχώς αλλά να τον αγαπάς τόσο πολύ που ακόμα και τα ελαττώματά του σου αρέσουν (κάποιες μέρες). Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται, ακόμα και αυτά που βρίσκονται… στα μέλια!

3.Εάν προσπαθήσεις, η σχέση σου θα γίνει καλύτερη: Όχι πάντα! Αν μια σχέση έχει «πληγωθεί», τότε υπάρχει περίπτωση να μην επανέλθει ποτέ.

4.Οι καλές σχέσεις είναι εύκολες: Καμιά σχέση δεν είναι εύκολη, ούτε καν η σχέση σου με τον εαυτό σου. Ακόμα, σύμφωνα με το joytv, και οι ιδανικές σχέσεις σε κάνουν να αισθάνεσαι βαρεμάρα ή ρουτίνα και περιλαμβάνουν διάφορα προβλήματα.

5.Εάν είχατε (παιδιά, λεφτά, δουλειά) τα πράγματα θα ήταν καλύτερα: Κάποιοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τη σχέση σου, όμως ταυτόχρονα οι αλλαγές (που ονειρεύεσαι) δεν βελτιώνουν απαραίτητα και την ποιότητα της σχέσης σου.