Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Καλαμάτα.
   
«Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot» ήταν μια από τις πολλές επικριτικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι δικαιώθηκαν όλες οι προειδοποιήσεις που είχε κάνει προεκλογικά.

Τόνισε ότι με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα «κινδυνεύει πραγματικά η σχέση μας με την Ευρώπη, η ασφάλεια της χώρας, και η ίδια η Δημοκρατία μας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι, ενώ «παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη "διαπλοκή", αποκαλύπτεται ότι πάει να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στην πληροφόρηση».
 
«Θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία ή και για τσίρκο ακόμα» είπε, προσθέτοντας: «Γιατί όταν πας από το "ουάου" του κ. Βαρουφάκη, στο "νιάου" της... γάτας των Ιμαλαΐων, τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτοδιασυρθεί».

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, παρόλο που «το σκοτάδι πάνω από τη χώρα μας μοιάζει σήμερα πιο πυκνό από ποτέ, δεν θα αργήσει να ξημερώσει!».

Όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή ελπίδα στον τόπο», ενώ «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα καταφέρει», προσθέτοντας ότι «είμαστε όλοι δίπλα του»

Ο ίδιος πάντως, απευθύνθηκε «σε όλους τους Έλληνες, πέρα από κομματικά και ιδεολογικά "τείχη", στους ανθρώπους της δημιουργίας, στους αστούς, στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες, σε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, σε όσους κράτησαν και θα κρατήσουν όρθια την Ελλάδα», καλώντας τους «όλοι μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της Ανάπτυξης, την Ελλάδα των ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους, της ασφάλειας για τους πολίτες της και της αξιοπρέπειας για όλους τους Έλληνες».

Μιλώντας για τον εαυτό του, είπε: «Ξέρετε ότι δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα. Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να το κάνω… Είμαι παρών, είμαι μαζί σας, είμαι δίπλα σας… Αυτή την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, θα την φτιάξουμε όλοι μαζί».