Τελευταία παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού από τον δρόμο της Γούναρη ήταν το 1999.

Δηλαδή, πριν από 17 ολόκληρα χρόνια. Οι νεαροί καρναβαλιστές των σημερινών καρναβαλιών της Πάτρας, ασφαλώς και δεν είχαν προλάβει να ζήσουν την νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, να κατεβαίνει σαν ποτάμι από το πάνω μέρος της Γούναρη προς το κέντρο της πόλης.

Ήταν σίγουρα διαφορετική από αυτές τις παρελάσεις που γίνονται από το 2000 και μετά, όπου οι καρναβαλιστές και τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού διασχίζουν την Κορίνθου.

Οι παλιότεροι από τους καρναβαλιστές που είχαν προλάβει αυτές τις παρελάσεις της Γούναρη τις έχουν νοσταλγήσει, τις έχουν πεθυμήσει και μάλιστα πριν από ένα χρόνο είχε φτιαχτεί και σχετική ομάδα στα social media που ζητούσε την επιστροφή της, στον συγκεκριμένο δρόμο.

Ο Οδυσσέας Ξεριζωτής, είναι από αυτούς που είχαν προλάβει να ζήσουν τις παρελάσεις της Γούναρη και ανέβασε μία φωτογραφία στο facebook γράφοντας τα εξής: «Patras , Greece Carnival 1999. Αν δεν έχεις κατέβει Γούναρη παρέλαση. . . τι να μας πεις και συ ?? Αφιερωμένο σε αυτούς που πρόλαβαν να παρελάσουν την Λεωφόρο Γούναρη !!!».