Στηρίζουν πολλά στο Καρναβάλι της Πάτρας οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης και της αναψυχής. 

Μέχρι στιγμής η κίνηση στα καταστήματα εστίασης, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε καρναβαλική περίοδο, βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια πριν από την κρίση.

Ωστόσο, αυτό που διαπιστώνουν οι ίδιοι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στις μεταξύ τους συζητήσεις, είναι μία έντονη ανάγκη του κόσμου να διασκεδάζει και να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το καρναβάλι προσφέρεται για αυτό και έτσι κατά την διάρκεια της εβδομάδας μέχρι και την κορύφωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης, περιμένουν ακόμα περισσότερο κόσμο στα μαγαζιά τους.

Όσο περνάνε οι μέρες, άλλωστε, τόσο και ο κόσμος - ειδικότερα οι νέοι και οι φοιτητές της Πάτρας που έτσι και αλλιώς δίνουν ένα άλλον «αέρα» όλους τους χειμερινούς μήνες στην ζωή της πόλης - μπαίνουν στο πνεύμα του καρναβαλιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, παρά τον βροχερό καιρό που έκανε, τα τσιπουράδικα, τα εστιατόρια, οι ψησταριές, τα μπαράκια και αρκετά νυχτερινά μαγαζιά ήταν γεμάτα από κόσμο.

Οι επαγγελματίες της εστίασης ελπίζουν έτσι σε μία αύξηση της κίνησής τους κατά την διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, της τελευταίας εβδομάδας του καρναβαλιού, γνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα που ακολουθεί μέχρι και το καλοκαίρι θα είναι περίοδο ύφεσης.