Συριανό Καρναβάλι 2016

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε στους ξέφρενους ρυθμούς του Συριανού Καρναβαλιού 2016. Παρέα με το Γεώργιο Σουρή και τα Ζεϊμπέκια θα παντρέψουμε τη σάτιρα με την παράδοση και θα «σεργιανίσουμε» όλη τη Σύρο σκορπίζοντας κέφι και χαρά!
Το πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού 2016 ανοίγει την αυλαία του στις 26 Φεβρουαρίου 2016 και ολοκληρώνεται στις 19 Μαρτίου 2016, ενώ συμπεριλαμβάνει πολλές πρωτοτυπίες που στοχεύουν στη συμμετοχή όλου του κόσμου, Συριανών και επισκεπτών, στο αμείωτο κέφι και το ξεφάντωμα του Καρναβαλιού.
Για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των στολών και μικρή παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στο κέντρο της Ερμούπολης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Οι εκδηλώσεις θα εξαπλωθούν και στα όμορφα χωριά μας, ώστε να παρασυρθεί όλο το νησί από τη ζωντάνια των καρναβαλιστών.
Στο πλαίσιο του φετινού Συριανού Καρναβαλιού 2016, το Animasyros, το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, επιστρέφει στη φυσική του έδρα, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 για ένα διήμερο προβολών βραβευμένων ταινιών animation για παιδιά και ενήλικες, καθώς και εφαρμοσμένων εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων για παιδιά και Άτομα με Αναπηρία.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι οι δύο παρελάσεις των καρναβαλικών ομάδων: Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στην Άνω Σύρο με την αναβίωση του εθίμου των Ζεϊμπεκιών και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων με τα άρματα στην Ερμούπολη.
Με παρουσιαστές τον Γιώργο Ρούσσο, τη Μαριάννα Βακονδίου και με guest star την παρουσιάστρια Κατερίνα Ζαρίφη θα γίνει η βράβευση των νικητών και στη συνέχεια το πάρτι ξεκινά και το θερμόμετρο ανεβαίνει με το δυναμικό μουσικό συγκρότημα ONIRAMA, σε μια συναυλία γεμάτη ένταση και χρώματα!
Για να κατεβάσετε τον έντυπο οδηγό του «Συριανού Καρναβαλιού 2016» πατήστε εδώ http://goo.gl/Lbt33M.