Ένα από τα θέματα που αναδείχτηκαν κατά την διάρκεια της κλειστής σύσκεψης που έγινε για το θαλάσσιο μέτωπο, στην ενημέρωση που έκανε ο Κώστας Πελετίδης προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, είχε να κάνει με το κτίριο όπου στεγαζόταν το Κεντρικό Λιμεναρχείο, το Κτίριο Υπηρεσιών Λιμένα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε μετά από δική του πρωτοβουλία, σε ορισμένες σκέψεις που έχει η δημοτική αρχή για την αξιοποίηση του κτιρίου.

Στις προθέσεις της είναι να μετατρέψει το κτίριο σε ξενοδοχείο, εφόσον βρεθεί ο επιχειρηματίας - επενδυτής, διαφορετικά εξετάζει το ενδεχόμενο να το μετατρέψει σε φοιτητική εστία, λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μείνουν σε ενοίκιο, με δεδομένο ότι τα δωμάτια στην φοιτητική εστία του Πανεπιστήμιου, δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Σε κάθε περίπτωση για να μπορέσει η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην αξιοποίηση του κτιρίου χρειάζεται να βάλει το έργο για την ανακαίνιση του σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έτσι ώστε να βρει, μέσω αυτού την απαραίτητη χρηματοδότηση.  

Το κτίριο είναι εγκαταλειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια, έχει πληγωθεί από τον σεισμό του 2008 και για να γίνει η όποια αξιοποίησή του, χρειάζεται πρώτα να ξεκινήσουν οι ανάλογες εργασίες.