Το στοματικό σεξ έχει γίνει πλέον κομμάτι της ερωτικής δραστηριότητας πολλών ζευγαριών. Μάλιστα, αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Όμως, πόσοι άντρες και πόσες γυναίκες το τολμούν. Καναδοί επιστήμονες δίνουν τώρα απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ στον Καναδά μελέτησαν το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά στο στοματικό σεξ.
Οι ειδικοί μελέτησαν 1.500 φοιτητές ηλικίας από 18 έως 24 ετών οι οποίοι ρωτήθηκαν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας για τη σεξουαλική τους δραστηριότητα και τις συνήθειές στους όσον αφορά το σεξ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Canadian Journal of Human Sexuality έδειξαν πως από τους 900 φοιτητές που είχαν τουλάχιστον μία σεξουαλική συνεύρεση στο παρελθόν, ποσοστό 70% (άντρες και γυναίκες) δήλωσαν ότι η εμπειρία τους περιελάμβανε το στοματικό σεξ.

Μάλιστα το ποσοστό των γυναικών που ανέλαβαν τον ενεργητικό ρόλο στο στοματικό σεξ ήταν υπερδιπλάσιο (26%).
Δηλαδή ήταν δηλαδή εκείνες που «προσέφεραν» στο σύντροφό τους την απόλαυση του στοματικού έρωτα– σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό των αντρών (μόλις 10%).

Όταν οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πόσο απολαμβάνουν το στοματικό σεξ, σε κλίμακα από το 1 έως το 4 (καθόλου έως πάρα πολύ αντίστοιχα), οι απαντήσεις τους υπέδειξαν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες είναι πιο πρόθυμοι να το κάνουν στο πλαίσιο μιας μόνιμης σχέσης παρά με έναν περιστασιακό σύντροφο.

Η έρευνα έδειξε ακόμα πως και τα δύο φύλα δήλωσαν ότι απολαμβάνουν περισσότερο να δέχονται το στοματικό σεξ παρά να το κάνουν, ασχέτως αν πρόκειται για μόνιμη ή για περιστασιακή σχέση.

Το μεγαλύτερο «χάσμα» ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες παρατηρήθηκε όσον αφορά την απόλαυση από τον ενεργητικό ρόλο στο στοματικό σεξ. Πάνω από το 50% των αντρών δήλωσαν ότι απολαμβάνουν πολύ να προσφέρουν το στοματικό έρωτα στη σύντροφό τους, ενώ επιπλέον ποσοστό 41% δήλωσαν ότι το απολαμβάνουν αρκετά. Μόλις 7% των αντρών δήλωσαν ότι το απολαμβάνουν ελάχιστα ή και καθόλου. Όσο για τις γυναίκες, ποσοστό μόλις 28% δήλωσαν ότι το απολαμβάνουν πολύ, 55% αρκετά και 17% ελάχιστα ή καθόλου.

Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα στην πράξη; Ότι οι γυναίκες το κάνουν πολύ πιο συχνά από τους άντρες, ακόμη κι αν δεν το απολαμβάνουν τόσο...

Παλαιότερη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία και είχε καταλήξει σε παρόμοια ευρήματα παρουσίαζε ως πιθανές αιτίες πίσω από το φαινόμενο την πίεση που δέχονται μερικές φορές οι γυναίκες από το σύντροφό τους να προσφέρουν το στοματικό σεξ ή την ανεπαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των γυναικών.