Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) διοργανώνει τα προκριματικά πρωταθλήματα σκακιού, μαθητών-μαθητριών το Σάββατο 5/3/2016 στα Εκπαιδευτήρια Πάνου στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου. Έναρξη 9:15 με 9:45 π.μ..  Στα πρωταθλήματα αυτά συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων των δήμων Θέρμου, Ναυπακτίας και Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Οι προκριματικοί αυτοί αγώνες εντάσσονται στο πλαίσιο των πανελληνίων  πρωταθλημάτων τα οποία διεξάγονται κάθε χρόνο, υπό την ευθύνη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Οι προκριθέντες συμμετέχουν στον τελικό γύρο της Δυτικής Ελλάδας και οι νικητές του τελικού γύρου συμμετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών 2016. 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη (χωρίς παράβολο) και η μοναδική προϋπόθεση είναι οι μαθητές/τριες να γνωρίζουν τις βασικές κινήσεις στο σκάκι.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ www.essp.gr και εναλλακτικά στο email [email protected]. (Τα στοιχεία που πρέπει να αναφέρονται είναι το ονοματεπώνυμο του μαθητή και του γονέα ή κηδεμόνα, το σχολείο φοίτησης, και τηλέφωνο ή  e-mail επικοινωνίας).

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Πέμπτη 3/3/2016.

Οι μαθητές και μαθήτριες που θα προσέλθουν στους αγώνες χωρίς να έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά την συμμετοχή του, θα συμμετέχουν στους αγώνες από στον 2ο γύρο.