Το βράδυ της Κυριακής 28/2/2015 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τζάκι», παρουσία φορέων και πλήθους προσκεκλημένων, η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Η φετινή εκδήλωση, προσέλαβε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συνδυάστηκε με την ίδρυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, με έδρα την Πάτρα και με πρόεδρο τον Πέτρο Μαντά, πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΒΙΠΑ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να διαθέσει πόρους για την δημιουργία δικτύων, αλλά και να διεκδικήσει πόρους από την Πολιτεία. Αναφέρθηκε στην πρώτη προκήρυξη έργου στο νέο ΕΣΠΑ για την επέκταση του Προαστιακού σιδηρόδρομου προς την Κάτω Αχαΐα και διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζονται και οι άξονες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τον ΣΕΒΙΠΑ και την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στη ΒΙΠΕ Πατρών και εξήγγειλε την δημιουργία παιδικού σταθμού στην ΤΚ Περιστέρας για τη φιλοξενία των παιδιών εργαζομένων της ΒΙΠΕ.

Για την ανάγκη συνεργασίας και εξωστρέφειας μίλησε ο Αντιπρύτανης Γιώργος Αγγελόπουλος, καλώντας τις επιχειρήσεις να βασιστούν στο τρίγωνο σύνδεσης της γνώσης με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα προς όφελος της κοινωνίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Κλεομένης Μπάρλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Αθανάσιος Γιανναδάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Κουτρουμάνης, η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, ενώ μήνυμα του Γενικού διευθυντή της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Φίλιππου Κονταξή, μετέφερε ο διευθυντής ΒΙΠΕ Νοτίου Ελλάδος Βασίλης Πετρόπουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού, του Πανεπιστημίου Πατρών από τον καθηγητή Δημήτρη Μούρτζη με σκοπό την προβολή και προώθηση καλών πρακτικών εφαρμοσμένης βιομηχανικής έρευνας σε επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις καθιερωμένες βραβεύσεις εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Πατρών και μελών του Συνδέσμου που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους. Βραβεύθηκε η επιχείρηση Coffee Island για την ραγδαία ανάπτυξή της, ενώ τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στα πρώην μέλη του ΔΣ για την προσφορά τους, Γιώργο Βλάχο και Θωμά Βαλεντίνο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ανανεωμένου λογότυπου του ΣΕΒΙΠΑ και του ιστότοπου www.sevipa.gr , ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία το προσεχές διάστημα.

Στις φωτογραφίες:

Α)Από αριστερά Νίκος Κοτσώνης διευθυντής ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτ Ελλάδος, Κλεομένης Μπάρλος πρόεδρος ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτ Ελλάδος, Αναστασία Τογιοπούλου πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Απόστολος Κατσιφάρας περιφερειάρχης, Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου πρόεδρος ΕΚΠ, Ανδρέας Κατσανιώτης βουλευτής ΝΔ.

Β)Πέτρος Μαντάς πρόεδρος ΣΕΒΙΠΑ και Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ.

Γ)Το ΔΣ του ΣΕΒΙΠΑ από αριστερά Δημ. Λειβαδάρος, Παν Παναγιωτόπουλος, Σταυρος Φραγκιάς, Πέτρος Μαντάς. Γιώργος Κολλιόπουλος.

Δ) Από αριστερά Πλάτωνας Μαρλαφέκας πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας, Πέτρος Μαντάς πρόεδρος ΣΕΒΙΠΑ και Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ, Νίκος Κοτσώνης διευθυντής ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτ Ελλάδος, Κλεομένης Μπάρλος πρόεδρος ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτ Ελλάδος, Αναστασία Τογιοπούλου πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου πρόεδρος ΕΚΠ, Ανδρέας Κατσανιώτης βουλευτής ΝΔ.

Ε) Βράβευση της Coffee Island. O διευθυντής marketing Αλέξανδρος Ζαπανιώτης παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Πέτρο Μαντά.

Ζ)Τιμητική διάκριση στον πρώην ταμία Γιώργο Βλάχο. Λόγω απουσίας του παρέλαβε την πλακέτα ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Μπέμπος από τον Α΄ Αντιπρόεδρο Γιώργο Κολλιόπουλο.

Η) Τιμητική διάκριση στο πρώην μέλος του ΔΣ Θωμά Βαλεντίνο από τον Β΄ Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Διονύσιο Αντωνόπουλο.