Οι κάλπες στο Ποτάμι "έβγαλαν" Σταύρο Θεοδωράκη. Παραμένει επικεφαλής του κόμματος όπως ανακοινώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανεξελέγη επικεφαλής του Ποταμιού καθώς στην ψηφοφορία για την εκλογή νέας ηγεσίας με την οποία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο, έλαβε 715 ψήφους (ποσοστό 88,16%) έναντι 96 του συνυποψήφιού του, Παύλου Ελευθεριάδη, ενώ υπήρξαν και 20 λευκά.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου του Ποταμιού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το newsit, χαρακτηρίστηκε από τις επικρίσεις που δέχθηκε από πολλούς ομιλητές ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου είχε μιλήσει για «τρία Ποτάμια», της ηγεσίας, των εθελοντών και των απογοητευμένων που έπαψαν να το στηρίζουν. Επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή τον Σταύρο Θεοδωράκη, γεγονός που έδωσε αφορμή να δεχθεί έντονη κριτική από πολλά στελέχη.

Τα πυρά συγκέντρωσαν και οι βουλευτές του Ποταμιού που θεωρήθηκαν από πολλούς ότι φέρουν την ευθύνη για τη μείωση της επιρροής του κόμματος καθώς ακολουθούν προσωπική στρατηγική. Εξελέγησαν ακόμη τα νέα όργανα του κόμματος, που συνεδρίασαν για πρώτη φορά αμέσως μετά.

Μετά την εκλογή του ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια, αλλά μόνο ένα και δεν μπορεί κάποιος να απολαμβάνει τα προνόμια του "είσαι" και τη δημοσιότητα του "δεν είσαι". Πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν είναι ούτε του ίδιου, ούτε των βουλευτών, αλλά των εθελοντών και των μελών του.