Η φωτογραφία της συγκίνησε όσους αγαπούσαν και γνώριζαν, τον Μπάμπη Γκολέ, έναν από τους αγαπημένους καλλιτέχνες της Πάτρας που έφυγε πριν από ένα χρόνο από την ζωή, τον Γενάρη του 2015.

Η Μαρία Κοσσυφίδου είναι μία φωτογράφος με δεκάδες συμμετοχές σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς του «Ηδύφως» και όχι μόνο. Η φωτογραφία της από την κηδεία του μεγάλου ρεμπέτη, ξεχώρισε ανάμεσα σε 100.000 φωτογραφίες από 186 χώρες και επιλέχθηκε στις 40 καλύτερες του κόσμου, για τον διαγωνισμό Sony World Photography Awards 2016, στην κατηγορία "People".

Πρόκειται για μία φωτογραφία που ξεχώρισε με τον τίτλο «thelastsong». Η φωτογραφία δείχνει τους νεότερους και τους παλιότερους μουσικούς την ώρα που συνοδεύουν τον Μπάμπη Γκολέ στην τελευταία του κατοικία και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο, μέσα σε μία εικόνα, το πένθος, θυμίζοντας μία εικόνα που βγαίνει από αρχαία τραγωδία.

Το πένθος για τους ανθρώπους που φεύγουν είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και της λαογραφίας της χώρας, ένα στοιχείο που περνάει από γενιά σε γενιά και πηγάζει από την αγάπη που έχει ο Έλληνας για την ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έκθεσης για τα βραβεία Sony World Photography Awards 2016, τα έργα των νικητών και των φιναλίστ φωτογράφων θα φιλοξενηθούν στο Somerset House στο Λονδίνο.